İznik’te geleneksel Kırgız Şenliği

Geleneksel Kırgız Şenliği İznik Göl sahilinde gerçekleştirildi.

İznik’te geleneksel Kırgız Şenliği

Kırgızistan Dostluk ve Kültür  Derneğinin her yıl düzenlediği Kırgız Şenliği’ne Kırgızistan Cumhuriyeti Büyükelçisi İbragim Junusov, Kırgızistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Erkin Sopokov, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Kırgızistan Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı İlham Shasalimov ve Kırgız öğrenciler ile aileler katıldı. 

İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezi’nin yanında gerçekleşen etkinlikte, çeşitli ikramlarda bulunuldu. İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, “Ülkemize gelmeniz iki ülke arasındaki dostluk bağlarını daha da sıkı bir hale getiriyor. Duygularımızı paylaşıyoruz, düşüncelerimizi paylaşıyoruz ve bizden sonra gelecek nesillere de hep birlikte hatıralar bırakmak istiyoruz” dedi.

Kırgızistan Cumhuriyeti Büyükelçisi İbragim Junusov da, “Kırgızistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı ilk tanıyan Türkiye’dir. Biz Türkiye ile tarihten gelen bağlar ile birbirimize bağlıyız. Türkiye ve Kırgızistan bir bütündür. Biz bir ve beraber bir bütünüz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X