İznik’te görevli memurdan milyonluk vurgun!

İznik Vergi Dairesinde görevli memur, Afyon’un İscehisar ilçesi Mal müdürlüğünde görevli başka bir memur ile köprü kurarak kurumlara aktarılan parayı kendi hesabına transfer etti. Olay, İscehisar Mal müdürlüğü tarafından ortaya çıkartıldı.

İznik’te görevli memurdan milyonluk vurgun!

Hayri Şen – İznik


BİR MİLYON 44 BİN LİRA

İscehisar Mal müdürlüğünde görevli personelin mal varlığı araştırmasında o memurun mal varlığı dikkat çekti.

Görevli memurun ifadesinden yola çıkan İscehisar emniyeti, yaklaşık 1 milyon 44 bin lira’lık vurgun yapıldığını ortaya çıkardı. İsmi açıklanmayan İscehisar mal müdürlüğünde görevli memur, İznik vergi dairesinde görevli memur Ercan Kayı ile anlaşarak, hesabına kurumlara ait parayı transfer etti. Kayı’da bu paranın 3’te 1’ini kendi hesabına yatırdı. Geriye kalan 3’te 2’sini de İscehisar mal müdürlüğü hesabına geri iade etti. Bu durum bir kaç yıl böyle devam etti.

HER İKİSİDE TUTUKLANDI

Zimmet suçunun ortaya çıkması üzerine olaya el koyan polis, ilk olarak İscehisar mal müdürlüğünde görevli kilit ismi gözaltına aldı. Şüphelinin ifadesini alan polis, Paranın İznik vergi dairesinde görevli memur Ercan Kayı’nın hesabına transfer edildiğini belirledi. İşcehisar savcısı, Kayı, hakkında yakalama kararı çıkardı. İznik emniyet müdürlürlüğü ekipleri, dün İznik vergi dairesine giderek Ercan Kayı’yı göz altına aldı. Her iki memur, önceki gün zimmet suçlamasından yargılandı. Tutuklanan memurlar cezaevine gönderildi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X