İznik’te kar yağışı zeytin ağaçlarına zarar verdi

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Belediye Meclis Üyeleri Öner Erim ve Mustafa Ersöz, Göllüce ve Müşküle Mahallesi zeytin üreticileri ile bir araya gelerek zeytinliklerde incelemelerde bulundu.

İznik’te kar yağışı zeytin ağaçlarına zarar verdi

Zeytinlikleri birlikte gezen heyet, kardan dolayı Göllüce, Müşküle, Mustafalı, Aydınlar, Derbent Mahalleri’nde yüzde 20 oranında kırılma olduğu belirtti. Hava sıcaklığının eksi 7’yi bulduğunu kaydeden zeytin üreticileri, oluşabilecek don yanıkları nedeniyle endişelerini dile getirdi. Tek gelirlerinin zeytin olduğunu belirten çiftçiler, borçların ertelenmesi, faizsiz kredi sağlanması ve incelemelerin yapılarak maddi destek sağlanmasını talep etti.

BAKANLIKLARA BİLDİRECEĞİZ

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da, “Yoğun kar yağışı nedeni ile mahallerimizde doğal afette meydana gelen zeytin dal kırıklarını gezdik. Yüzde 20’lere varan dal kırılmaları olduğunu gördük. Gerekli çalışmaları yaparak bakanlıklara bildireceğiz. İznik’in güney yakasında çok büyük kırılmalar olmuş. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri de gerekli çalışmaları sürdürüyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X