İznik’te kiraz sezonu açıldı

İznik Elbeyli Mahallesi’nde erik ve kiraz mevsimi başladı. Kiraz rekoltesinin az olmasına karşın kalitenin yüksek olduğu belirtildi.

İznik’te kiraz sezonu açıldı

HAYRİ ŞEN

Bu yıl yağışların çok olması ve mahsullerin yanması sebebi ile önceki yıllara göre ürünün az olduğu fakat kiraz ve erikteki kalitenin yanı sıra fiyatlar üreticiyi sevindirdi. 

2014 yılında yaklaşık bin 200 ton kiraz üretimi gerçekleşirken bu yıl ağaç başına yaklaşık 7 kilogram ürün ile rekolte miktarı tahmini 700 ton civarında olması bekleniyor. Elbeyli Yaş Sebze ve Meyve Hali’nde bu gün kiraz fiyatı 6 TL ile 8 TL, erik fiyatları ise 3 TL ile 5 TL arasında müşteri buluyor.

HAL PROJESİ

Toptancı haline bir ziyarette bulunan Belediye Başkanı Osman Sargın beraberinde meclis üyeleri ile birlikte üretici, komisyoncu ve tüccarlar ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede hal işleyişi ve yapması gereken yasal zorunluluklar hatırlatıldı. Görüşmede, yapılması düşünülen yeni hal projesi hakkında bilgi veren Başkan Sargın, projenin hazır olduğunu bildirdi. 

Sargın, “Soğuk hava depolarından, paketleme sistemlerine kadar modern bir tesis burada inşa edilecek. Bununla birlikte çiftçimiz ve tüccarlar da güzel bir sisteme kavuşmuş olacak. İznik konum itibari ile Bursa, İstanbul ve Ankara’nın adeta bir Sebze ve Meyve ambarı konumunda. Üretici, komisyoncu ve tüccarlar olarak bu konumu hep birlikte iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X