İznik’te muhalefet umutlu, iktidar iddialı

Siyasi partilerin, faaliyetlerini yoğunlaştırdığı İznik’te, muhalefet partilerinin temsilcileri, vaatlerine güvenirken, iktidar, halkın istikrardan yana tercih yapacağını söylüyor.

İznik’te muhalefet umutlu, iktidar iddialı

AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Hersek, “İznik’te yüzde 55 ile yüzde 60 arasında bir oy alırız” derken, MHP İlçe Başkanı Hilmi Dükkancı ise, “”MHP bu seçimlerde, toplumun tüm kesimlerine hitap eden vaatlerde bulundu. Bu kez bizimle yürü İznik” dedi. CHP İlçe Başkanı İsmail Güleç ise, ” En az yüzde 35 oy beklediklerini söyleyerek” şekline konuştu.

 

CHP’DE HEDEF YÜZDE 35 

İlçeler Konuşuyor, bugün tarihi yapısı ve doğal güzelliğiyle bilinen İznik’te.

İlçedeki ilk ziyaretimizi muhalrfet partilerinden CHP’ye yapıyoruz.

CHP İznik İlçe Başkanı İsmail Güleç, önseçimle birlikte uzun zamandır, çalışmalarını sürdüklerini kaydetti ve milletvekili adayları belirlendikten sonra, saha çalışmalarına ağırlık verdiklerini kaydetti.

“Seçmene dokunuyoruz” diyen Güleç, CHP’nin vaatlerini anlattıklarını, vatandaşın sorunlarını dinlediklerini sözlerine ekledi.

İlçenin sorunlarına da değinen Güleç, “İznik turizm cenneti olabilecekken, her yer  toz toprak içinde. Alt yapı çalışmaları çok ağır gidiyor ve bunun sıkıntısını da halk çekiyor. Tarihi yapıları gün yüzüne çıkarmak  için birşey yapılmıyor” dedi.

Güleç, en az yüzde 35 oy beklediklerini söyleyerek, İznik’te CHP’nin hedefini de açıkladı. 

“BİZİMLE YÜRÜ İZNİK” 

MHP İznik İlçe Başkanı Hilmi Dükkancı, tüm güçleriyle seçime hazırlandıklarını belirterek, partisinin eskiden, ekonomik ve sosyal programı olmayan, sadece terörden beslenen, 80 öncesi komünizmle, 80 sonrasıysa sadece PKK ile mücadele eden bir parti  gibi gösterilmeye çalışıldığını söyleyerek, “MHP, hiçbir ideolojiye karşı kurulmuş anti tez hareketi değildir. MHP, kendi ideolojisi ve ekonomik programı olan bir siyasi partidir” dedi. 

2002’den bu yana, AK Parti’nin  mağduru oynadığını ancak bu durumun değiştiğini öne süren Dükkancı, sözlerine şöyle devam etti:

“MHP bu seçimlerde, toplumun tüm kesimlerine hitap eden vaatlerde bulundu. Bu kez bizimle yürü İznik diyoruz. ” 

HALK İSTİKRAR DİYECEK 

İznik turumuzu AK Parti İlçe Başkanlığı’yla tamamlıyoruz.

AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Hersek, seçim startını verdiklerini hatırlatarak, “Milletvekili adaylarımızla birlikte, kapı kapı dolaşıp, vatandaşlarmızın dertlerini dinliyoruz, sorunlarını yetkililere taşıyoruz” diye konuştu. 

“AK Parti 13 yıldır iktidarda, bugüne kadar halk çok hizmet aldı, hizmetin gelmesi için halktan destek istiyoruz” diyen Hersek, istikrar için, hizmetlerin devamı için AK Parti iktidarının devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

İznik’teki hizmetlere de değinen Hersek, özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye yaptığı yatırımlara dikkat çekti. 

Merkezi hükümetin de desteğiyle ilçedeki alt yap çalışmalarına değinen Hersek, AK Parti’nin İznik’te yüzde 55 ile yüzde 60 arasında bir oy alacağına inandığını söylerek, sözlerini tamamladı. 

OLAY Medya İznik Temsilcisi Hayri Şen 

Yerel seçimlere sayılı günler kala İznikli seçmen, siyasilere ve vaadlerine artık temkinli yaklaşıyor. Tarıma dayalı ekonomiye sahip olan İznikli, tarım giderlerindeki artışa kıyasla ürün rekoltesindeki düşüş, seçmene bugünlerde seçimi unutturmuşa benziyor. 

Borç krizini aşmaya çalışan İznikli çiftçi, seçim startı vermiş olan siyasi partilerin seçim vaadlerine pek kulak asmıyor.

Ortada somut gerçek olan bir şeyin olmadığını, her defasında vaadlerde kaldığına şahitlik ettiklerini belirten vatandaşlar, siyasilere pek de güvenlerinin olmadığını söylüyorlar.  

Halkın görüşü

-Esnafım, sorunlarım var ama yorum yapmak istemiyorum. 

-Siyasetçileri pek iyi bulmuyorum. Hiçbirine oy vermeyeceğim.

-Boş vaat istemiyorum. Herkesin düşüncelerine saygı duyulmasını istiyorum.

-Fikirlerin özgürce tartışıldığı bir ülke istiyorum.

-Sorunum yok, siyasetle işim de yok.

-Çiftçinin durumu kötü.

-Siyasi partilerin seçim vaatlerini inandırıcı bulmuyoruz. 

-Hayatımızdan memnunuz. Son 10 yıldır, ülkenin yönetiminden memnunuz. 10 yılda taş  üstüne taş konuldu. Paramızın değeri arttı.  

-Adaylardan sadece AK Parti’den Mehmet Müezzinoğlu’nu ve Hüseyin Şahin’i tanıyorum. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X