İznik’te RES protestosu

İznik’te Samanlı Dağları’na kurulması planlanan Rüzgar Enerjisi Santralı (RES), ilçede düzenlenen imza kampanyası ile protesto edildi.

İznik’te RES protestosu

HAYRİ ŞEN

İznik’te Samanlı Dağları’na özel bir firma tarafından kurulması planlanan Rüzgar Enerjisi Santralı (RES) ilçede  protesto edildi. 

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin eski belediye binası önünde düzenlediği imza kampanyasına Bursa Doğader, Gölcük Köyleri Yardımlaşma Derneği, Karamürsel Çevre Koruma Derneği, Kocaeli Kültür Derneği de destek verdi. ADD İznik Şubesi Başkanı Ergün Balaban, ‘Tacir, Gürmüzlü, Çandarlı, Kutluca, Hacıosman ve Osmaniye köyleri sınırları içinde oluşacak  bu santrallerin kurulacağı bölge kayın ve gürgen ağırlıklı ormanlarla, Karadeniz bölgesine özgü yabani orman gülü ve karayemiş de dahil olmak üzere pek çok bitki, koruma altındaki ayı ve kurt gibi büyük memeliler ile kırmızı benekli alabalıklar da dahil pek çok hayvan barınmaktadır. İ

İznik’in yoğun oksijen ve su üreten kayın ormanları, yalnızca üzerinde yaşayan insanlarımız ve hayvanlar için değil, İznik için, Bursa için, Marmara Bölgesi ve Türkiye için çok değerlidir” dedi.

53 adet türbinin her biri için, 2 bin 500 metrekarelik bir orman alanının tıraşlanacağını ifade eden Balaban, “Bizler enerjiye, özellikle de yenilenebilir enerjiye kesinlikle karşı değiliz.

Ülkemizin ihtiyacı olan enerjinin kendi kaynaklarımızdan sağlanması, dışa bağımlılıktan kurtulmamız ve dövizimizin içeride kalması konularını yürekten destekliyoruz.

Fakat seçilen bu bölgede kurulacak santraller İznik’in adeta ciğerlerini kesip atmak anlamına gelmektedir’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X