İznik’te sokak hayvanlarına dost eli

Aniden bastıran kış, hayvan severleri de harekete geçirdi. Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi ve Bursaspor Taraftarları Tanıtım ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, İznik’teki sokak hayvanlarına sahip çıktı.

İznik’te sokak hayvanlarına dost eli

HAYRİ ŞEN

 

Sokak hayvanlarını besleyerek onlara mama takviyesi yapan hayvanseverler, hasta olan köpek yavrularına da sahip çıktılar. Hayvanseverler İznik Belediyesi Hayvan Barınağı’nı da ziyaret ederek ilgililerden bilgi aldı. Sokaktaki sahipsiz hayvanların barınaklara götürülüp kontrol altına alınmasını isteyen Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Saadet Yazıcı ve Bursaspor Taraftarları Tanıtım ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Süha Aydoğan, “Her hafta bir ilçeyi ziyaret ederek bakıma muhtaç sokak hayvanlarını besliyoruz. Hasta olanları da alıp tedavi ettiriyoruz” dediler. 

KUŞLAR DA UNUTULMADI

Bursaspor Taraftarları Tanıtım ve Yardımlaşma Derneği üyeleri sokak hayvanları yanında kuşları da unutmadı. Dernek, yollardaki trafik tabelası ve direklere Bursaspor renkleri taşıyan içi yem dolu kuş yemlikleri taktı. Her iki dernek üyeleri, “Bu yıl kış çetin geçecek. Vatandaşlarımız cadde ve sokaklara belirli aralıklar ile sokak hayvanlarının beslenebilmesi için mama dolu kaseler bıraksınlar” diye konuştular.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X