İznik’te teröre lanet

Gelen şehit haberleri üzerine buluşan İznikliler, düzenlenen yürüyüşte tek yürek oldular. Yürüyüşe İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, oda başkanları ve sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar katıldı.

İznik’te teröre lanet

HAYRİ ŞEN

İznik Yörük ve Türkmen Dayanışma Derneği’nin organizasyonu ile yapılan ve dört yolda başlayan ‘Teröre Lanet Yürüyüşü’nde, yüzlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrağı ile terörü lanetledi. Yürüyüşe katılanlar, Atatürk Caddesi, Kılıçaslan Caddesi, ve göl sahil yolu güzergahında sloganlar atarak yürüdü. 

Polis’in güvenlik tedbirleri aldığı yürüyüşa katılanlar, ellerindeki dövizlerde terörü lanetledi. Yürüyüş sonunda yapılan açıklamada, “Ülkemiz güneydoğu bölgesinde, Suriye ve Irak sınırında ve daha birçok il ve ilçemizde askerlerimize ve polislerimize yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz” denildi. 

Açıklamada, “Yüce Türk milleti ve güzel vatanımızı bölmek isteyenlere hiçbir şekilde taviz verilmemesini, bunun için yasal düzenlemelerin bir an önce seçimde olsa TBMM’in toplanarak gerekli tedbir ve düzenlemelerin yapılmasını, hükümet kurulmamış dahi olsa kanunların hükümete verdiği yetki ve görevlerin eksiksiz bir şekilde yapılmasını istiyoruz” ifadeleri yeraldı.

Yürüyüş programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X