İznik’teki ağaçlarda zarar belirlendi

İznik ovasında geçtiğimiz günlerde yaşanan yoğun kar yağışının verdiği zarar ortaya çıktı.

İznik’teki ağaçlarda zarar belirlendi

HAYRİ ŞEN

İznik Ziraat Odası bünyesinde ziraat mühendisleri tarafından yapılan alan çalışması neticesinde, özellikle ilçeye bağlı Dirazali, Mustafalı, Derbent, Aydınlar, Göllüce, Müşküle köyü hattındaki bahçelerde çok miktarda dal kayıpları yaşandığı, sağlıklı ağaçlardaki dal kırılmaları nispeten daha az iken, yaşlı ağaçlarda mantari kök hastalıklarına yakalanan, budama hatalarından kaynaklanan dal kurumaları görülen ağaçlardaki zararın daha fazla olduğu ifade edildi.

İznik Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu, “Bu sene kar yağışı geçen yıllara göre kısa dönemde daha etkili olmuş ve İznik genelinde zeytin bahçelerinde büyük oranda dal kırılmalarına neden olmuştur. Ocak ayının ilk iki haftasında hava sıcaklığı bazı günler -10 dereceleri görmüş, bu durum zeytinde taze sürgünlerde çatlama riskine neden olmuştur. Taze sürgünlerdeki soğuk zararı daha sonraki günlerde netleşecektir. Yaptığımız çalışmaya göre İznik genelinde kar ağırlığından dolayı zeytin ağaçlarında yüzde 10-40 arası dal kırılmaları tespit edilmiştir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X