İznik’ten Balkanlar’a kardeşlik bağı

İznik Belediyesi, Balkan ülkeleri ile sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan bağlarını güçlendirmek ve kardeşlik bağlarını pekiştirmek amacıyla Sırbistan’ın Sancak Bölgesi’nde yer alan kardeş şehir Tutin’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

İznik’ten Balkanlar’a kardeşlik bağı

Tutin Belediyesi’nde her iki ülke heyetinin hazır bulunduğu görüşmelerde AK Parti Bursa Milletvekilleri Muhammet Müfit Aydın, Osman Mesten, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun, AK Parti İznik İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Belediye Meclis Üyeleri ve İznik Spor Kulübü Başkanı Gökhan Demir katıldı. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tutin Belediye Başkanı Şemsudin Kuçeviç, Türkiye’nin kendileri için çok önemli bir ülke olduğunu ifade ederek, Türkiye ile olan ilişkileri çok önemsediklerini dile getirdi. Kuçeviç önemli projeleri olan Sanayi Bölgesi projesini de anlatarak, Türkiye’den destek istedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ‘Balkanlar bizler için ayrı bir ülke olmaktan ziyade kendi ülkemiz, kardeşlerimizin ata yadigarı ülkemiz gibidir. Balkanlar’daki bir sorunu bir ihtiyacı adeta kendi ülkemizin bir ihtiyaçı bir sorunu gibi görüyoruz’ dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın ise, Türk Hükümeti olarak her zaman Balkan ülkelerine desteklerin devam edeceğini ifade etti. Heyetlerarası görüşmede İznik ve Tutin şehirlerinde ilçe isimlerinin birer sokağa verilmesi önerisi kabul görürken.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X