‘Jagland’a açıklamalardan dolayı üzüntümüzü ilettik’

Adalet Bakanı Bozdağ, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland ile yaptığı görüşmeye ilişkin, “Batı’dan darbe gecesi beklediğimiz açıklamaların istediğimiz düzeyde olmayışından dolayı üzüntümüzü kendisine ilettik.” dedi.

‘Jagland’a açıklamalardan dolayı üzüntümüzü ilettik’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile bakanlıkta gerçekleştirilen görüşmenin ardından açıklama yaptı.

 

Adalet Bakanı Bozdağ, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland’ın darbe girişimi sonrası Türkiye’yi ziyaret eden, Avrupa Konseyi’nin üst düzeydeki ilk yöneticisi olduğunu belirtti.;

 

Görüşmede karşılıklı değerlendirmelerin yapıldığını aktaran Bakan Bozdağ, Jagland’ın darbe teşebbüsünden dolayı duyduğu üzüntüyü, Türk milletinin darbeye karşı direnerek, demokrasiye sahip çıkmasına dair takdirlerini ifade ettiğini bildirdi.

 

“İstişarelerimiz devam edecektir”

 

Bakan Bozdağ, görüşmeye ilişkin şu bilgileri verdi:

 

“Bu süreçle ilgili bazı konuları karşılıklı değerlendirdik. Olumlu bir hava içerisinde geçti. Biz de kendilerine darbenin nasıl gerçekleştiğine dair yaşadıklarımızı anlattık. Milletimizin, siyasi partilerimizin, medyamızın, sivil toplum örgütlerinin, Meclis’in, Başbakan’ın, hükümetin ve Cumhurbaşkanımızın, bütün milletin birlikte demokrasiye ölümüne nasıl sahip çıkarak, darbe girişimini başarısızlığa uğrattığını ifade ettik. Batı’dan darbe gecesi beklediğimiz açıklamaların istediğimiz düzeyde olmayışından dolayı üzüntümüzü de kendisine ilettik. Kendisi daha işin başından beri çok net tavır koydu, o da koyduğu tavrı ifade ettiğini açıkladılar. Kendisine teşekkür ettik. Bundan sonraki süreçte de Avrupa Konseyi ile istişarelerimiz devam edecektir.”

 

“Türk kurumlarını desteklemek için geldik”

 

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland da Türk kurumlarını desteklemek için geldiklerini söyleyerek, Türk halkını darbe girişimine karşı gösterdiği dirençten dolayı tebrik etti.

 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin, “Darbe girişiminin kimin tarafından yapıldığını bilmek de çok önemli ve delillerin sunulması da keza önemli hususlardan bir tanesi.” diyen Jagland, darbe girişimi nedeniyle suçlananlara hukuki güvence sağlanmasının önemli olduğunu belirtti.

 

Jagland, Türk toplumunun demokrasiye sahip çıkmasına da övgüde bulunarak, “Türk toplumunun tutumu çok önemliydi. Burada Türk kurumlarını desteklemek için bulunmaktayız. Ayrıca Türk halkının darbe girişimine karşı gösterdiği dirençten dolayı onları takdir etmek ve tebrik için bulunmaktayız.” ifadelerini kullandı.

 

Türk halkının hukukun üstünlüğü ve demokrasiyi korumak için bir duruş sergilediğine dikkati çeken Jagland, “Daha önce ifade ettiğimiz gibi Avrupa Konseyi olarak her türlü desteğe hazırız.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X