JAK timleri ‘Beyaz cennet’te hayat kurtarıyor

Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK) timleri, kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da bu yıl kayak sezonu boyunca toplam 210 kaybolma, mahsur kalma ve düşerek yaralanma olayında 275 kişiye müdahale etti.

JAK timleri ‘Beyaz cennet’te hayat kurtarıyor

Jandarmanın Uludağ’da geçmiş yıllarda olaylara kayak malzemeleri ile giderek müdahale ettiğini söyleyen yetkililer, “Şu anda giydiğimiz kıyafetler sıfırın altında 40 dereceye kadar dayanıklı. 13 kar motoru ve 2 UTV (Yol ve arazi için düzenlenen hafif üstünde kafes şekilde karoseri bulunan araç) var. Çağ atlayan jandarmamız yaşanan olumsuzluklara anında müdahale ediyor” diye konuştu.

Kayak severlerin ‘Beyaz Cennet’ olarak tanımladıkları Uludağ’da jandarma profesyonel askerlerden oluşan ilk asayiş timini oluşturmuştu. Jandarma, bu kayak sezonunda 21 kaybolma ve 189’u ise düşerek yaralanma ve mahsur kalma olymak üzere 210 olayda toplam 275 kişiye müdahale etti.

Geçen yıllarda Uludağ’da güvenlikten sorumlu olan jandarmanın olaylara sadece kayak malzemeleri ile giderek müdahale ettiklerini söyleyen yetkililer, şu bilgileri verdi:

“Son yıllarda jandarma çok gelişti. Türkiye’de jandarmanın ilk profesyonel asayiş timini Uludağ’da oluşturduk. Kıyafetlerimiz sıfırın altında 40 dereceye kadar dayanıklı. Ayrıca olaylara son derece güçlü olan 13 kar motoru ve 2 UTV ile müdahale ediyoruz. Sonuçlarını da yaşanan olaylara en kısa sürede müdahale ederek insanları yaşama döndürerek alıyoruz.” 

Uludağ’da kayak sezonunda JAK’a bağlı 60 kişiden oluşan özel ekip dönüşümlü olarak 24 saat görev yapıyor. Yaşanan kaybolma, mahsur kalma ve yaralama olaylarında tatilcilere ilk müdahale 112 Acil Serviste yapılıyor. Vücudunda kırık olan veya hayati tehlikesi bulunanlar Bursa’daki hastanelere sevk ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X