Japon başbakanın eşinin ‘Trump sevgisi’

Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin eşi Akie Abe, ABD Başkanı Donald Trump ile konuşmamak için İngilizce bilmiyormuş gibi davranmış. Olay, Trump’ın verdiği bir röportajın ardından ortaya çıktı…

Japon başbakanın eşinin ‘Trump sevgisi’

ABD’li New York Times gazetesinin üç muhabirinin sorularını yanıtlayan Trump, Almanya’nın Hamburg kentinde bu ay başında düzenlenen G-20 zirvesiyle ilgili konuşurken, liderlerin eşleriyle katıldığı akşam yemeğini de anlattı. Trump, “Ben de muhteşem bir insan olduğunu düşündüğüm Başbakan Abe’nin eşinin yanına oturdum. Eşi de muhteşem bir kadın ancak İngilizce konuşamıyor” dedi. 

Gazetecilerin “Hiç mi bilmiyor” sorusuna “Merhaba bile diyemeyecek kadar” diyen Trump, bu oturma düzeni nedeniyle zorlandığını çünkü yemeğin bir saat kadar sürdüğünü söyledi. 

Bu arada Japonya’nın zengin bir ailesinden gelen Akie Abe, akıcı olarak İngilizce konuşabiliyor. Abe, daha önce ABD’deki düşünce kuruluşlarında düzenlenen toplantılarda İngilizce olarak konuşmuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X