Japon Başkonsolostan teşekkür ziyareti

Japonya İstanbul Başkonsolosluğu, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlenen “Fuji Dağı’ndan Uludağ’a Japon Kültür Haftası” etkinliklerine katılmak için Bursa’ya gelen Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, Büyükşehir Be

Japon Başkonsolostan teşekkür ziyareti

Heykel’deki tarihi belediye binasında Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ tarafından ağırlanan Başkonsolos Ehara, iki ülke arasında geçmişten günümüze yaşanan karşılıklı iyi ilişkilere dikkat çekti. Bursa’da düzenledikleri Japon Kültür Haftası etkinliğine de Büyükşehir Belediyesi’nin gerek yer temini gerekse tanıtım konularında destek verdiğini hatırlatan Ehara, destekleri nedeniyle Başkanvekili Karadağ’a teşekkür etti.

Türkiye ve Japonya arasındaki ilişkilerin tarih boyunca hep iyi niyet çerçevesinde gerçekleştiğine dikkat çeken Başkanvekili Abdullah Karadağ ise, son yıllarda ekonomik ilişkilerin kültürel anlaşmada da gelişmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi. Başkonsolos Ehara’yı Bursa’da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Karadağ, Bursa’nın tarihi, doğal güzellikleri ve sanayi gücü hakkında Başkonsolos Ehara’ya bilgiler verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X