Japon karikatürist afet eğitiminde

Okul Tabanlı Afet Eğitimi Proje kapsamında JİCA ile yürütülen çalışmalar kapsamında Japon karikatürist Kimidori Inoue, Hüsnü Züber İlkokulu’nda afet eğitimine katıldı.

Japon karikatürist afet eğitiminde

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nden Proje Koordinatörü Zeynep Didem İnce ve Japon uzmanlardan oluşan heyete İl Sivil Savunma Uzmanı Durgut Biltekin, formatörler Cezmi Kıyışkan, Fatih Güler eşlik etti. 

Hüsnü Züber İlkokulu’nda İngilizce öğretmeni formatör Fatih Güler’in işlediği afet eğitimi etkinliğine Japon uzmanlar katıldı. 

Okulda yapılan faaliyetler hakkında bilgi alan Japon heyet, dersin çok eğlenceli geçtiğini belirtti. Hüsnü Züber İlkokulu’ndan Afet Eğitim Merkezi’ne geçen Japon uzmanlar, burada Karapınar İlkokulu’ndan gelen öğrencilerin Afet Eğitim Merkezi’ndeki eğitim faaliyetlerini takip ederek notlar aldı. 

Afet Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Polat’ın eşliğinde tamamlanan bilgilendirme sonucunda Japon Karikatürist Kimidori Inoue afet eğitimine yönelik çizgi roman hazırlayacak. 

Ayrıca pilot iller ve Bursa’da yürütülen Okul Tabanlı Afet Eğitim çalışmalar mart ayında Sendai’de düzenlenecek olan 3. Dünya Konferansı’nda sunulacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X