Japon mimardan denetim uyarısı

Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Genel Sekreteri Yüksek Mimar Yoshinori Morıwakı, Bursa’da gelecek 50 yıl içinde büyük bir deprem olma olasılığının bir hayli fazla olduğunu söyledi.

Japon mimardan denetim uyarısı

GÜRHAN ADANA

 

Yenişehir’de öğrencilere deprem ve yapılar arasındaki ilişkiyi anlatan Morıwakı, Koç İlköğretim Okulu’ndaki konferansta Bursa’da gerekli önlemlerin alınmasını gerektiğini vurguladı. 

Morıwakı, “Bu 50 sene istatistiksel olarak gelecek bir hafta veya bir ay içinde olabileceği gibi, 50 seneden sonra, örneğin günümüzden 60 veya hatta 70 sene sonra da olabilir. Fakat olacaktır. Bursa’da gerekli önlemler alınmalıdır” diye konuştu.

18 MİLYON YAPININ YÜZDE 67’Sİ KAÇAK

Türkiye’nin güvenli bina karnesinin zayıf olduğuna dikkat çeken Morıwakı, 18 milyonu aşan yapı stokunun yüzde 67’sinin kaçak olduğunu dile getirdi. 

Birinci derece deprem bölgesi olduğu halde bugüne kadar yapı denetimi yapılmayan yerlerdeki binaların yapı denetim şirketlerince denetlenmediğini ifade eden Morıwakı, bütün Türkiye’de yapı denetim uygulamasına ancak 2011 yılından itibaren geçilebildiğini kaydetti. Morıwakı, öğrencilere deprem öncesi ve sırasında alınması gereken önlemleri de anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X