Japon rehinelerden haber yok

IŞİD’in elinde bulundurduğu iki Japon rehine için Japonya’ya verdiği sürenin dolmasından bu yana 24 saatten fazla bir zaman geçmesine rağmen iki rehinenin akıbetine ilişkin henüz bilgi edinilemedi.

Japon rehinelerden haber yok

IŞİD terör örgütünün elinde bulundurduğu iki Japon rehine için 200 milyon dolar fidye ödenmesi talebiyle Japonya’ya verdiği sürenin dolmasından bu yana 24 saatten fazla bir zaman geçmesine rağmen iki rehinenin akıbetine ilişkin henüz bir bilgi edinilemedi.

Ürdün’ün başkenti Amman’da bulunan Japonya’nın dışişlerinden sorumlu Devlet Bakanı Yasuhide Nakayama, basına yaptığı açıklamada, sürenin dolmasına rağmen rehinelerin durumuna ilişkin yeni bir bilgi edinemediklerini söyledi.

Nakayama, “Bütün ihtimalleri göz önünde bulunduruyoruz. Bütün bilgileri topluyoruz. Onları evlerine geri götürmek için elimizden geleni yapacağız. Asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

IŞİD, 20 Ocak’ta internet üzerinden Haruna Yukava ve Kenji Goto isimli iki Japon erkek rehinenin görüntüsünü yayımlayarak, rehinelerin hayatlarına karşılık Japon hükümetinden 72 saat içinde fidye olarak 200 milyon dolar istemişti.

Kyodo Haber Ajansı, terör örgütü IŞİD’in elindeki Japon gazeteci Kenji Goto’nun, örgüt tarafından daha önce kaçırılan arkadaşı Haruna Yukava’yı bulmak amacıyla Suriye’ye gittiğini belirtmişti.

Japonya Dışişleri Bakanı Fumio Kişida, rehinelerin güvenli şekilde serbest bırakılması için NATO’dan destek arayışında olduklarını kaydetmişti. 

Japonya Kabinesi Sekreteri Yoşihide Suga da Japonya’nın IŞİDsaldırılarıyla tehdit edilen Irak ve Suriye gibi ülkelere insani yardım dahil tüm desteğinin devam edeceğini ifade etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X