Japonlar İnegöl’ü örnek şehir seçti

Yurtiçinde mobilya, köfte, kaplıca, tarım ürünleri ve farklı alanlarda adından söz ettiren İnegöl, yurtdışında özellikle ekonomik gelişmişliği ile dikkat çekiyor.

Japonlar İnegöl’ü örnek şehir seçti

İnegöl, bu özellikleri ile Japonya’da günlük 13 milyon tirajı bulunan Yomiuri Gazetesi tarafından Türkiye’deki 15 yıllık iktisadi büyümeye örnek şehir seçildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş da aynı özelliklerle örnek yönetici olarak seçildi.

Yomiuri Gazetesinin Ortadoğu Temsilcisi Homma Keııchı Yomiuri Gazetesi Türkiye ekibinden Batuhan Durmuş ile birlikte İnegöl’e gelerek şehirde incelemeler yaptı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan ilçe ile ilgili bilgi aldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün ekonomik anlamda 15 yılda yaptığı atılımların ülke sınırlarının dışından dahi fark edilecek seviyede olduğunu söyledi. Aktaş, “Japonya’da 13 milyon tirajı bulunan bir gazetenin Türkiye’deki 15 yılda yaşanan iktisadi büyümeye örnek olarak İnegöl’ü ve yönetici olarak bizleri seçmesi gerçekten büyük bir onur ve gurur” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X