Japonlar Marmara Depremi için geliyor

Nagoya Üniversitesi Afet Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Yoshiyuki Kaneda, Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nde Marmara Denizi’ndeki sismik hareketliliğin boyutlarını açıklayacak.

Japonlar Marmara Depremi için geliyor

Deprem ve tsunami senaryolarının da tüm yönleriyle masaya yatırılacağı Akıllı Belediyecilik Zirvesi, bugün Bursa’da başlıyor. Türkiye ve Japonya İşbirliğinde Marmara Bölgesi’nde Deprem ve Afet Riskinin Azaltılması Projesi’nin başında bulunun Nagoya Üniversitesi Afet Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Yoshiyuki Kaneda, zirve için Türkiye’ye geliyor. Açılışını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yapacağı zirvede Keneda, Marmara Denizi dibindeki sismik hareketliliğin boyutlarını açıklayacak.  

Kaneda, felaketin önlenmesi ve zararlarının azaltılmasına yönelik, Bölgesel Felaket Önleme Toplulukları oluşturulmasına yönelik atılması gereken adımları da kamuoyu ile paylaşacak. Aynı oturumda İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürü Mahmut Baş ile İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu da birer sunum yapacak. 

HEDEF ULUSLARARASI DÜZEYE TAŞIMAK

Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe, Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nin yerli ve yabancı kamu kuruluşları ile teknoloji alanında faaliyet gösteren özel sektör temsilcilerini buluşturan marka bir çatı olduğunu söyledi. Altepe,  zirveyi uluslararası düzeye taşımak hedefinde olduklarını da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X