Jeotermal kaynaklar ekonomiye kazandırılacak

Büyükorhan Düğüncüler Mahallesi’nde bulunan jeotermal kaynakların jeotermal sera tesisi ve sıcak suyun termal sağlık turizmine kazandırılmasına yönelik çalışmalara başlandı.

Jeotermal kaynaklar ekonomiye kazandırılacak

AYDIN KURMUŞ

Büyükorhan’ın Düğüncüler Mahallesi’ndeki sıcak su kaynakları, jeotermal seracılık ve sağlık turizmine kazandırılacak.

Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş Düğüncüler Mahallesi’nde bulunan ve yörede Düğüncüler Hamamları olarak bilinen 38 ila 42 derece arasında değişen sıcaklığı bulunan jeotermal kaynağın, bölgede jeotermal sera tesisi ile sıcak suyun termal sağlık turizmine kazandırılmasına yönelik projelerle ilgili çalışmalara başlandığını söyledi. Hasan Taş, bölgede gerçekleştirilecek yatırımlarla, boşa akan jeotermal kaynağın ekonomiye kazandırılacağını belirtti.

SERACILIK VE SAĞLIK TURİZMİ

Belediye Başkanı Hasan Taş eylül ayı Belediye Meclisi toplantısında konuyu gündeme aldıklarını belirterek, projelerle ilgili çalışmalara başlanmasına karar verdiklerini kaydetti. Hasan Taş, yapılması planlanan projelerin en kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi. Belediye Başkanı Hasan Taş,  Büyükorhan için çok önemli bir kaynak ve turizm değeri olan termal özellikli suyun, sağlık başta olmak üzere jeotermal sera tesisi ile ülke ve bölge ekonomisine kazandırılması çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bölgede Ali Ova Çayı’nın iki sahilinde 6 adet termal kaynak 1 adet de çamur kaynak bulunduğunu belirten Hasan Taş, bu kaynakların bir kısmından faydalanılarak jeotermal seracılığı projesinin hayata geçebilmesi için İngiltere kaynaklı bir firma ile görüşme halinde olduklarını ve bu firmanın da mali destek sağlayacağını bildirdi.

ORGANİK TARIM

Düğüncüler Mahallesi’nde sıcak su kaynaklarının bulunduğu bölgede iki ayrı noktada toplam 150 dönümlük bir alanda sera tesisi kurmayı planladıklarını söyleyen Hasan Taş, ısıtma sistemi jeotermal kaynaktan yararlanılarak kurulacak sera tesislerinde organik tarım, domates ve yaş sebze üretimi yapmayı, yine jeotermal kaynakların kullanımı ile sebze meyve kurutma tesisi, paketleme tesislerinin oluşturulması ve geliştirilmesi, tüm altyapısının enerji ihtiyacının yenilenebilir enerji ile karşılamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X