Jessica Alba fit vücudunu ona borçlu

Hollywood’un gelmiş geçmiş en seksi isimlerinden Jessica Alba’nın dillere destan vücuduna sahip olmak için ne yaptığını öğrenince soluğu orada alacaksınız!

Jessica Alba fit vücudunu ona borçlu

Aslında sadece Hollywood’un değil tüm dünyanın en seksi oyuncularından biri olarak gösterilen Jessica Alba’nın kusursuz fiziğinin sırrı çözüldü. 

 

İki çocuk annesi ve şimdilerde üçüncü bebeğine hamile olan güzel oyuncu Jessica Alba fiziğini Crossfit’e borçlu olduğunu paylaştı.

 

35 yaşındaki Alba, organik ve protein ağırlıklı besinler tüketerek sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürüyor.

 

Egzersiz olarak ise crossfit ve yoga gibi çalışmalar yapıyor. İşte Alba’nın formunu ve enerjisini borçlu olduğu CrossFit hakkında bilmeniz gerekenler…

 

 

CROSSFIT NEDİR?

 

CrossFit (çapraz fitness) aslında spor dalından çok Greg ve Lauren Glassmantarafından 2000 yılında kurulan bir fitness şirketi.

 

Genel güç ve kondisyon programı olan CrossFit, tanımlanmış 10 temel fiziksel özelliğin gelişimini hedefliyor:

 

CROSSFIT’IN ÖZELLİKLERİ

 

•             Kardiyovasküler Kapasite

•             Dayanıklılık

•             İş yapabilme kapasitesi

•             Güç

•             Esneklik

•             Patlayıcı Kuvvet

•             Hız

•             Koordinasyon

•             Çeviklik

•             Denge

 

 

Hedeflenen fiziksel özelliklerin gelişimi olimpik halter hareketleri, temel jimnastik hareketleri ve atletizm hareketlerini kapsayan antrenmanlar sayesinde oluyor.

 

CrossFit spesifik bir bölgeyi değil, birden çok eklem ve kasla birlikte tüm vücudu dengeli çalıştırmak için yapılıyor.

 

CrossFit 7’den 70’e her yaş grubuna uygun olsa da belli bir fiziki yeterlilik gerektirdiği için antrenmanlara tam anlamıyla başlayabilmek için vücudunuzu alıştırmanız ve güçlenmeniz gerekebiliyor.

 

 

CROSSFIT’E BAŞLAMADAN ÖNCE...

 

Öncelikle ciddi bir sakatlık geçirmiş ya da spor yapmasına engel teşkil edebilecek bir durumu olan kişilerin bu sporu yapmadan önce mutlaka bir hekime ve daha sonra bir CrossFit uzmanına danışıp bilgi edinmesi gerekiyor.

 

Genellikle grup halinde yapılıyor ve bir devre 5-20 dakika arasında tamamlanıyor. Grup halinde yapıldığı için arkadaşlarınızla yaptığınız sosyal bir aktivite haline gelip rekabet duygusu yaşatıyor.

 

Antrenmanlarda genellikle halter, sağlık topu, dambıl, kettle bell, traktör lastikleri, balyozlar, kızaklar, tırmanış halatları, barfiks demirleri, jimnastik halkalar ve kürek makinaları gibi ekipmanlar kullanılıyor.

 

CrossFit antreman sistemindeki 5-20 dakikalık devreler, her antrenmanda ortalama 6-7 adet ve aralarındaki dinlenme süreleri çok çok az.

 

BİLİNÇSİZCE YAPILDIĞI TAKDİRDE…

 

Bilinçsizce yapıldığı takdirde sakatlık riski söz konusu olabilen CrossFit’te ağırlıklarla yaptığınız antrenmanlar için mutlaka ağırlık kaldırma tekniklerini öğrenmeniz gerekiyor.

 

Uzmanlar, CrossFit’e başlamadan önce doktorunuzdan fiziksel yeterlilik için bilgi alınmasını ve antrenmanları bir antrenör gözetiminde yapılmasını tavsiye ediyor.

 

CrossFit’i evde yapmak da mümkün. İp atlama, şınav çekme, koşma ve squad (çömelip kalkma), barfiks gibi hareketlere dambılları dahil ederek de yapılabiliyor.

 

Ama evde yapılan crossfit bir süre sonra rutine bağlayacağından size sıkıcı gelecektir.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X