JİKA’dan Afet Eğitim Merkezi’ne övgü

Vali Münir Karaloğlu, Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİKA) heyetini ağırladı.

JİKA’dan Afet Eğitim Merkezi’ne övgü

Afete yönelik işbirliğinde gelinen son durum ve bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunulan ziyarette konuşan Vali Karaloğlu, “Afet Eğitim Merkezi’miz  çok ilgi çekiyor. Özellikle çocuklar orayı ziyaret etmekten büyük keyif alıyorlar. Eğlenerek öğreniyorlar.  Biz Japonya’yı afete hazırlık  konusunda çok iyi buluyoruz. Bizim o konuda halen eksiklerimiz var. Afete hazırlık ve riski yönetme konusunda problemlerimiz var.  Bunları geliştirmeye çalışıyoruz. Özellikle Bursa’da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde şu anda her ilçeyi ayrı değerlendirerek  afete hazırlık kısmını tamamlamak üzereyiz. Belki Türkiye’de bu kadar detaylı çalışılan ilk il olacağız. Bu bölgede oluşabilecek afeti iyi yönetip afetten hızlı çıkmak lazım’ dedi.

ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ ÖNEMLİ

JİKA Türkiye Ofisi Başkanı Mayumi Endoh da, 2010 yılından itibaren Bursa’da pek çok çalışmayı hayata geçirdiklerini belirterek, “ Afet Eğitim Merkezi’ndeki faaliyetlerimiz var. Bütün dünya ülkelerine bakarsanız böyle bir tesisin başka bir örneği yok. Aynı zamanda okul afet eğitimi konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle çocukların eğitimi çok önemli. Afet risk yönetimi konusunda çocuklar üzerinden ailelerine erişilmesi ve ailelerinde eğitilmesi hedefleniyor’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X