Jolie BM’ye isyan etti

ABD’li oyuncu ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Elçisi Angelina Jolie, Suriye krizi nedeniyle BM Güvenlik Konseyi’ni eleştirdi.

Jolie BM’ye isyan etti

BM Güvenlik Konseyi üyelerine Suriye’deki krizi sonlandırmak için birlik çağrısı yapan Jolie, ‘Suriyeli mültecilerin BMGK’ya gelerek sıkıntılarını anlatma imkanı yok. Lütfen siz oralara giderek yaşananları birinci elden görün’ dedi. BM’nin görevinin çatışmaları engellemek, siyasi çözüm bularak insanları kurtarmak olduğunu ancak bunun Suriye’de başarılamadığını vurgulayan Jolie, BM Güvenlik Konseyi’nin sorumluluğunu yerine getirememesi nedeniyle bu ülkedeki durumun daha da kötüye gittiğini anlattı.

‘MİDE BULANDIRICI’

Konsey’de, Akdeniz’de yaşanan kaçak göçmen dramından da kısaca söz eden Angelina Jolie, son üç haftada bin 300’den fazla insanın yaşamını yitirdiğini söyledi. Jolie, ‘Dünyanın en zengin kıtasının kapılarında binlerce mültecinin boğularak ölmesi mide bulandırıcı’diye konuştu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X