Josue’nin cezası katlandı

Tahkim Kurulu, Karabükspor maçında çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalan ve PFDK’dan ceza almayan Josue’yi bilinçli kart görmekten 2 maçla cezalandırdı.

Josue’nin cezası katlandı

Karabükspor maçında gördüğü kırmızı kartın ardından PFDK’dan ceza almayan Filipe Josue’yi Tahkim Kurulu, bilinçli kart gördüğü gerekçesiyle 2 maçla cezalandırdı. Böylece Karagümrük maçında birçok oyuncusunu sakat veren Bursaspor’da Trabzonspor maçında Josue de yer alamayacak. TFF Hukuk Kurulu’nun yaptığı itirazı değerlendiren Tahkim Kurulu, Portekizli yıldızın cezalandırılması için yapılan itirazı haklı buldu. TFF’den yapılan açıklamada “PFDK kararına karşı itirazın kabulüyle; kulüp teknik direktörünün basın toplantısındaki açık ve samimi beyanı yanında tüm dosya kapsamı da dikkate alındığında, adı geçen futbolcunun, müteakip müsabakalardaki ceza durumunu düşünerek bilinçli kart gördüğü anlaşıldığından, PFDK’ca verilen ceza tayinine yer olmadığına dair kararın kaldırılmasına; Bursaspor futbolcusu Josue Filipe Soares Pesqueria’nın, FDT’nin 37. maddesinde düzenlenen -bilinçli kart görme- ihlaline uyan eylemi nedeniyle 2 müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile karar verilmiştir” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X