Jübile uçuşunda uçak değiştirildi

Malatya ve Konya’daki uçak kazaları sonrasında emekli edilen RF-4E’lerin jübile uçuşu Eskişehir’de tamamlandı.

Jübile uçuşunda uçak değiştirildi

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, RF-4E ile uçarak uzun yıllardır hizmet veren uçağın jübilesini gerçekleştirdi. Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Hava Org. Abidin Ünal’ın ise başka bir RF-4E ile uçması planlanıyordu. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre Org. Ünal da jübilesi yapılacak uçağa bindi ancak yapılan kontrollerin ardından uçuştan vazgeçildi. Orgeneral Abidin Ünal uçaktan indi ve jübile uçuşunu diğer RF-4E ile Org. Akın Öztürk gerçekleştirdi. 

ASKER UÇAKTAN DEĞERLİDİR

Eskişehir 1. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görevli uçucu ve hat bakım personeline hitap eden Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, ‘Türk milletinin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Türk Hava Kuvvetlerinin başı sağ olsun. Bu kazalardan dersler çıkaracağız. Her biriniz, uçaktan çok daha değerlisiniz’ diyerek, yetişmiş insan gücünün önemini vurguladı. 

HAVADA DENETLEDİ

Ardından Org. Öztürk, 112’nci Filo K.lığına ait F-4E 2020 uçağı ile Datça Radar taarruzu görevini bizzat uçarak denetledi. Bu görev esnasında, milli olarak geliştirilen ve hedefe 250 kilometre mesafeden atılabilen Stand Off Missile (SOM) silahının atışı, simüle olarak gerçekleştirdi. Daha sonra Öztürk, eşi Tülay Öztürk ile Org. Ünal ve eşi Leyla Ünal, Malatya’daki uçak kazasında şehit olan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer’in Eskişehir’deki baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X