‘Juniokids’in başarısı Avrupa’dan tescillendi

Bebe çocuk konfeksiyonu sektöründe ‘Juniokids’ kurumsal markası adı altında Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projeleri (Ur-Ge) yürüten kümelenme grubunun ortaya koyduğu performans, Avrupa Küme Analizleri Sekretaryası tarafından ‘Bronz’ etiketle ödüllendir

‘Juniokids’in başarısı Avrupa’dan tescillendi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Bursa iş dünyasının rekabetçiliğini ve ihracatını artırmak, dünya pazarlarında aktör olmalarını sağlamak için oluşturulan kümelenme gruplarının başarısı Avrupa tarafından da tescilledi. Bebe çocuk konfeksiyonu sektöründe Türkiye’deki üretimin yüzde 80’ini karşılayan Bursalı firmalar, küresel rekabette bir adım öne geçmek için BTSO çatısı altında kümelenme grubunda bir araya geldi. 

Kümelenme çalışmaları kapsamında geliştirilen projeler sonucunda kümelenme grubu Ekonomi Bakanlığı’ndan Ur-Ge desteği almaya hak kazandı. 34 firmanın katılımıyla hayata geçen Ur-Ge projesinde yakalanan başarının ardından sektördeki ikinci Ur-Ge projesi de 39 firmanın bir araya gelmesiyle oluşturuldu. Projeye katılan firmalar ihracatlarında yüzde 116’lık bir artış yakaladı. 

‘Juniokids’ kurumsal markası altında sağlanan bu başarı Avrupa’dan da ödüle layık görüldü. Avrupa’daki 350’den fazla kümenin faaliyetlerini, yapılarını ve yönetim analizlerini inceleyen Avrupa Birliği’nce Türkiye’de akredite edilen uzmanlar Juniokids’e ‘Küme Mükemmeliyeti Bronz Etiketi’ ödülünü verdi. Bursalı firmaların bu başarısı Avrupa Komisyonu’nun Avrupa Küme Analizleri Sekretaryası (European Secretariat for Cluster Analysis-ESCA) tarafından verildi.

FİRMALARA MORAL VERECEK

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, yaptığı açıklamada, bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün ortak çalışması olan Juniokids markasının sektörün dünyaya açılmasını sağladığını söyledi. BTSO’nun bebe çocuk konfeksiyonu sektöründe hayata geçirdiği kümelenme grubunun sadece Türkiye’ye değil, Avrupa’ya da rol model olduğunu ifade eden Burkay, Ur-Ge çalışmalarının firmaların ihracatçı kimliğini güçlendirdiğini belirtti. Burkay, ”Bursa’da geçtiğimiz sene başladığımız Junioshow Fuarı, bu kümemizin ortak kararı ile hayata geçti. Alım heyeti programlarımız, eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile sektörümüzün dış ticaret hacmini artırmayı başardık. Geçtiğimiz sene Ur-Ge firmalarımız ihracatlarını yüzde 116 artırmıştı. Bu başarının bu sene de artacağına inanıyorum. Kümelenmemizin aldığı bu ödül firmalarımıza büyük moral verecek” dedi.

ORTAK PROJE YÜRÜTEBİLECEKLER

BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş da, şimdiye kadar 10 Ur-Ge Projesi’ni hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını vurguladı. Kuş, ”Bebe ve çocuk üretiminde Türkiye’nin üretim üssü olan Bursa’mızda sektörümüzün elde ettiği bu başarı çok önemli. 5-8 Temmuz tarihinde düzenleyeceğimiz Junioshow Fuarı ve alım heyeti organizasyonumuz da sektörümüzün ihracatına destek olacaktır” diye konuştu. 

Ur-Ge üyeleri bu ödülle kümelere özel açılan AB proje çağrılarına başvurular yapılabilecek ve yüzde 75 ile yüzde 100 arası desteklerden faydalanabilecek. Ayrıca, Avrupa’daki diğer kümelerle ortak projeler de yürütebilecek. Juniokids, aldığı ‘Bronz’ etiket ünvanı ile Türkiye’de bu etikete sahip 2 kurumdan birisi oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X