Junioshow yarın açılıyor

Bursa, Türkiye’deki toplam üretimin yüzde 70’ini tek başına karşıladığı bebe ve çocuk giyimi sektöründe gövde gösterisi yapacak. Fuara,aralarında Rusya’nın da bulunduğu 29 ülkeden alıcı gelecek.

Junioshow yarın açılıyor

ASLIHAN AYDIN

Bursa Bebe, Çocuk, Hazırgiyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı (Junioshow), 5 yıl aradan sonra yarın Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını aralayacak. Sektördeki son trendlerin görücüya çıkacağı fuar, profesyonelleri buluşturacak ve 17 Ocak Pazar günü akşamına kadar açık kalacak. Fuar, ‘Genç Tasarımcılar Ödül Töreni’, ‘Trend Sohbetleri’, ‘Trend Alanı’ ve ‘Junio Defile’ etkinlikleri ile farklı bir konseptte sunulacak. Cuma günü düzenlenecek Junio Defile’de ise firmaların yeni koleksiyonları, küçük mankenler tarafından tanıtılacak. 13-17 Ocak tarihleri arasındaki fuar, 7,5 liraya gezilebilecek.

29 ÜLKEDEN ALICI GELİYOR

Tüyap Bursa, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) organizasyonunda Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) işbirliğinde gerçekleştirilecek Junioshow ile ilgili dün bir basın toplantısı düzenlendi. BTSO Altıparmak Hizmet Binası’ndaki toplantıda konuşan Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdür Yardımcısı Murat Özkaya, fuarda bebe ve çocuk hazır giyim sektöründeki 150’nin üzerinde üretici ve ihracatçı firmanın, 4 salonda 20 bin metrekarelik alanda bir araya geleceğini söyledi. Sektördeki üretimin yüzde 70’ini karşılayan Bursa firmalarının fuarda yeni kreasyonları sergileyeceğini kaydeden Özkaya, Almanya, Beyaz Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, İtalya, Irak, İran, İspanya gibi toplam 29 ülkeden yabancı alıcının fuarı ziyaret edeceğini de sözlerine ekledi.

RUSLAR DA KATILACAK

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, bebe-çocuk konfeksiyonu sektöründe, Türkiye genelinde 4 binden fazla üretim atölyesinde 60 bini aşkın kişinin istihdam edildiğini vurguladı. Fuarın 5 yıl önce sessiz sedasız bittiğini hatırlatan Kuş, “Bebe çocuk konfeksiyonu temsilcilerimiz, alanında dünyaca ünlü trend uzmanlarından aldıkları eğitimlerle ve geliştirecekleri kreasyonlarla sektöre yön verecek” dedi. 400-500 civarında alım heyetinin fuara geleceğine dikkat çeken Kuş, ”Rusya’dan da 25 alıcı firma organizasyonda yerini alacak. Bu küçümsenecek bir rakam değil” ifadelerini kullandı. 

SEKTÖR İÇİN KIYMETLİ

BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, söz konusu fuarı 11 yıl önce Bursa’da başlattıklarını belirterek, 5-6 yıl boyunca gerçekleştirdik. 11 sene önce 1 salonu ancak doldurarak yapıyorduk, şimdi 4 salon doldu. Bu konuda bize her türlü desteği veren BTSO’ya ve TÜYAP’a teşekkür ederiz” dedi. Rusya krizinin kendilerini de etkilediğini ifade eden Atalay, şöyle devam etti: “Bizim dışımızdaki gelişmeler şüphesiz bir etki ediyor ancak Rusya’daki sıkıntı son iki aydan beri geliştiği için, önümüzdeki zaman diliminde nelerle karşılaşacağımızı bilemiyoruz. Fakat bizim yaptığımız fuar çok anlamlı ve kıymetli olacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X