Junioshow’a 11 bin ziyaretçi

Türkiye bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün kalbi 4 gün boyunca Bursa’da attı. Fuar, sektörün ihracatçı kimliğine büyük güç kattı.

Junioshow’a 11 bin ziyaretçi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ işbirliğinde ve BEKSİA’ın destekleriyle bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörüne yönelik bu yıl 2. kez düzenlenen Junioshow, 47 ülkeden yerli ve yabancı iş dünyası temsilcisini ağırladı.

Rusya, İran, Ortadoğu ülkeleri, Ukrayna, Afrika ülkeleri ve Türk cumhuriyetlerinden gelen yabancı alıcılar, Bursalı firmaların sonbahar-kış kreasyonlarını inceledi. Özellikle Bursa’nın yüksek kaliteli ürünlerine hayran kalan yabancı firmalar, Bursa markası ürünlerinden siparişlerini de verdi.

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, kalite odaklı üretimi tasarımla birleştiren Junioshow Fuarı’nı başarıyla düzenlediklerini söyledi. Fuarın 3 salonda sonbahar-kış konseptli özel dekor stantlarda ve 103 firmanın katılımıyla gerçekleştirildiğini kaydeden Ersözlü, ”Tekstil modasına yön veren, son trendlerin sektör profesyonelleriyle buluştuğu Junioshow Fuarı, 47 ülkeden gelen 11 bin 335 yerli ve yabancı konuk tarafından ziyaret edildi” dedi. Ersözlü, fuar süresince gerçekleşen milyon dolarlık siparişlerle hem bölge hem de ülke ekonomisine katma değer sağlandığını vurguladı.

OLUMLU DÖNÜŞLER ALDIK

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş da, Bursalı firmaların Junioshow sayesinde katma değerli ve tasarım odaklı ürünlerini dünya pazarlarına sunma fırsatı yakaladığını dile getirdi. BEKSİAD Başkanı Halil Atalay ise, Junioshow Fuarı ile firmaların rekabetçiliğini ve ihracatçı kimliğini artırdığına işaret ederek, ”Sonbahar ve kış kreasyonu ürünlerimiz fuarda görücüye çıktı. Yabancı alıcılardan olumlu dönüşler aldık. Firmalarımızın hepsi fuardan memnun ayrıldı” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X