Juventus eski günlerine dönüyor

Real Madrid’i eleyen ve Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona’yla karşılaşacak olan İtalyan ekibi her kulvarda çıkışa geçti.

Juventus eski günlerine dönüyor

Avrupa’da gündem Juventus. Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona’nın rakibi olan İtalyan temsilcisi, 2000’li yılların ardından yaşadığı düşüşten sonra özellikle bu sezon her kulvarda gösterdiği üstün performansla çıkışa geçti. Yaşadığı tüm zorluklara rağmen mücadeleyi bırakmayan Torino temsilcisi, 2007-08 sezonunda yeniden Serie A’ya yükselirken, 2011-12 sezonundan itibaren ise şampiyonluğu kimseye bırakmadı. Şampiyonlar Ligi’ne grup aşamasından katılan Juventus, İspanya’dan Atletico Madrid, Yunanistan’dan Olympiakos ve İsveç’ten Malmö ile eşleşti.

2 KEZ KAZANDILAR

A Grubu’nda 6 maçın ardından 10 puan toplayan Torino temsilcisi, Atletico Madrid’in ardından 2. olarak adını son 16 takım arasına yazdırdı.Bu turda Borussia Dortmund’la karşılaşan Juventus, ilk maçı 2-1, rövanşı ise 3-0 kazanarak üst tura çıktı. Çeyrek finalde Monaco’yla eşleşen Juventus, rakibini evinde 1-0 yenerken, deplasmanda 0-0 berabere kalarak yarı finalde Real Madrid’in rakibi oldu. İtalyan temsilcisi, dev rakibini evinde 2-1 yendi,  rövanştan da 1-1’lik skorla dönünce adını finale yazdırdı. Juventus’un tarihinde 2 Şampiyonlar Lig şampiyonluğu bulunuyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X