Kabineye başkanlık edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bakanlar Kurulu’na başkanlık edecek. Ak Parti Milletvekili Binali Yıldırım bu uygulamanın yeni yılda başlayacağını söyledi.

Kabineye başkanlık edecek

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2015’te kabineye başkanlık etmeye başlayacağını söyledi. 

NTV yayınında değerlendirmelerde bulunan Ak Partili Yıldırım, Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasındaki ‘yetki çakışması’ iddialarının anımsatılması üzerine, bu durumun söz konusu olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı’nda yeni oluşturulan yapılanmaya yönelik ‘ikinci bakanlar kurulu’ ifadesinin de yanlış olduğunu belirten Yıldırım, ‘İhtiyaç olursa zaten Sayın Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu’nu topluyor. Nitekim yeni senede bu uygulamaya da başlayacak’ diye konuştu.

‘OTOYOLUN ÜÇTE BİRİ’

Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın maliyeti ile ilgili eleştirilere de ilginç bir örnekle karşılık verdi: ‘Bu saray denen yer, Karadeniz Otoyolu’nun Sinop ile Samsun arasındaki 150 km’lik bölümünün maliyetinin 3’te biridir. Bunu gündeme getirmek bile ayıptır. Bu tartışmanın anlamlı olduğunu düşünmüyoruz’

YENİ YAPILANMA

Ak Parti Milletvekili Binali Yıldırım, gizli kararname ile 13 kişinin göreve başladığı iddialarını da değerlendirdi. Yıldırım, ‘ Gizli kararname diye bir şey olmaz. Anayasada hüküm var cumhurbaşkanlığı kararnamesi Bakanlar Kurulu kararnamesi gibi değil. Sadece cumhurbaşkanının onayıyla yürürlüğe giren kararlardır. Tabii onların anayasaya uygun olması lazım. Cumhurbaşkanlığı altında ofislerin çalışanların nasıl çalışacaklarını anlatan bir kararnamedir.

400 MİLYAR DOLAR

Çözüm süreci ve terörün ekonomik boyutuna da değinen Binali Yıldırım, terörün Türkiye’ye maliyetinin 400 milyar dolar olduğunu söyledi.

Yıldırım, ‘Eğer biz bu parayı anlamsız savaş için harcamasaydık, Bakü-Ceyhan-Tiflis boru hattı gibi 120 tane, Yavuz Sultan Selim köprüsü gibi 100 tane yapardık’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X