‘Kabineye şaşırmadım’

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yeni kurulan seçim hükümeti ile ilgili olarak, “Kabinede şaşırdığım isimler olmadı. Çünkü Saray kabinesi olduğu için şaşıracak bir durum yok” dedi.

‘Kabineye şaşırmadım’

SEYİT GÜNDOĞAN  

Partisinin İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, ülke gündemindeki gelişmeleri değerlendirdi. Seçim hükümetindeki isimlerin kendisini şaşırtmadığını söyleyen Tekin, “Şimdiye kadar organizeli işler hiç olmamıştı. Mesela 24 saat önce birini müsteşar yapıyorsunuz, 24 saat yani 20 değil, sonra onu bakan yapıyorsunuz. Bunu milletin takdirine bırakıyorum. Saray kabinesi olduğu için şaşıracak bir şey yok. Sayın Davutoğlu burada yine etkisiz eleman olarak görünüyor” diye konuştu. 

BEDELİNİ HALK  ÖDETECEK

Koalisyon görüşmelerini de değerlendiren Tekin, “Davutoğlu, CHP’nin koalisyon görüşmelerinde sunduğu 4 temel madde için ‘kabulümüzdür’ deyince biz görüşmelere devam ettik. Davutoğlu, bize çalışmadı saraya çalıştı ama ikna edemedi. Seçimden önce saray bütün planlamaları yapmış ve en son Erdoğan, Davutoğlu’na tehditle ‘intar mı edeceksin’ deyince her şey bitti. Biz elimezden geleni yaptık. O kadar pişkinler ki her ekrana çıktığında biz çok çaba sarfettik dediler. Türkiye ağır bedeller ödettirdiniz. Türk halkı da bu bedeli size ödetecektir” şeklinde konuştu.  

CHP BİRİNCİ PARTİ OLMALI

1 Kasım’ın Türkiye açısından önemli bir seçim olduğunun altını çizen Tekin, “Yapılan bütün araştırmalara baktığımızda milletimiz CHP’nin nasıl önemli bir çaba sarfettiğinin farkında. CHP’nin önermiş olduğu politika ve projelerin yüzde 70’i kabul gördü. İnanıyorum ki, bu seçimde geçmiş dönemde belki bu politikaların işleyişi konusunda kaygısı olan seçmenlerimizin Türkiye’nin geleceği açısından CHP’yi birinci parti yapacaktır” diye konuştu. 

    

BİRBİRİMİZİN OYLARINA SAHİP ÇIKALIM

Bu koşullarda sağlıklı seçimin ve sağlıklı bir sonuç konusunda da çok önemli kaygılarının bulunduğunu da belirten Tekin, “Darbeciler bile anayasayı yaparken özellikle seçim dönemlerinde 3 bakanlığın tarafsız, seçimi sağlıklı götürebilmesi için anayasal madde koydurmuşlardır. Şimdi İçişleri, Adalet ve Ulaştırma bakanlıklarına bakın. AKP’lilere sorun 3’üne de güveniyoruz derse eyvallah. Böylesi bir tabloda seçime gideceğiz. Biz seçimlerde sadece CHP’nin oylarını değil, diğer tüm siyasi partilerin oylarına da sahip çıkacağız. Bütün partilere çağrıda bulunuyorum gelin namusumuza, şerefimize, vatandaşın reyine sahip çıkalım. Ortak karar alalım. Kim nerede güçlüyse herkes birbirinin partisine sahip çıksın” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X