Kablo fabrikasında 12 kadın işçi gazdan zehirlendi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, bir kablo fabrikasında 12 kadın işçi kimyasal maddeden zehirlendi..

Kablo fabrikasında 12 kadın işçi gazdan zehirlendi

Olay bugün saat 09.00 sıralarında Organize Sanayi Bölgesi 4. Cadde üzerinde faaliyet gösteren bir kablo fabrikasında meydana geldi. Fabrikanın kimya bölümünde çalışan işçilerin dayanıklılık testi yaptığı esnada depodan gaz sızmaya başladı. Sızan gazdan o kısımda çalışan işçiler etkilendi. Baygınlık geçiren işçiler bulundukları bölümden ekip arkadaşları tarafından tahliye edildi. 

Kimyasal gazdan etkilenen Merve Erdoğan, Şerife Menteş, Meryem Avaz, Cariye Durmuş, Emine Yıldız, Nursen Üner, Şadiye Malkaya, Bahar Erkan, Ayşegül Terim, Dilara Düşüner, Fehiye Manavoğlu ve ismi öğrenilemeyen bir kişi, özel araçlarla İnegöl Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Gazdan etkilenen 12 kadın işçinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

FABRİKA TAHLİYE EDİLDİ

işçilerin güvenliği için fabrika tahliye edilerek bir gün tatil ilan edildi. Firmanın Kalite Müdürü İlhan Canöz, “Müşterilerin isteği doğrultusunda yaptığımız bazı testler var. Bir kimyasal içerisine kabloları koyarak ne derece etkilendiğini görmek için yapılan bir test. O test sırasında sızan gaz, işçilerimizin rahatsızlanmasına sebep oldu. Dün yaptığımız bir testti. Bir gün sonra sabah mesai başladığında arkadaşlarımız bu kokudan etkilendi. Bilhassa astımı olan arkadaşlar etkilendi. Hastaneye kaldırıldılar. Kimyasalın ne olduğunu sağlık çalışanlarına gösterdik. Herhangi bir problem olmadığını söylediler. Sık sık bu şekilde testler yapıyoruz. Fakat bu kimyasalla ilk defa yapıyoruz. Böyle bir reaksiyon verdi. Şu an etkilenen 12 kişinin durumları iyi. Fabrika bu gün kapatıldı. Aslında buna gerekte yoktu, ama biz yine de risk almak istemedik. Reaksiyona sebep olan deneyleri yapmayacağız” dedi.

Olayla alakalı tahkikatın sürdüğü bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X