Kablosuz internet spermi azaltıyor!

Yaydıkları elektromanyetik dalgalar nedeni ile cep telefonlarından sonra kablosuz ağların da sperm kalitesini bozduğu ortaya çıktı. 1082 sağlıklı erkek üzerinde yapılan inceleme, kablosuz ağların erkeklerin sperm sayısını yüzde 2 azalttığını söyledi.

Kablosuz internet spermi azaltıyor!

Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden  Üroloji Anabilimdalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erol Yıldırım’ın yaptığı araştırma kablosuz internet kullanımının erkeklerde sperm kalitesini ve hareketliliğini önemli ölçüde azalttığını ortaya çıkardı. Araştırmaya göre wireless kullanımı her saat arttıkça sperm hareketliliği yüzde 2 azalıyor. Yıldırım ‘imkanlar varsa kablolu internet kullanılmalı’ dedi. 

 

Araştırmada sperm tahlili veren sağlıklı erkeklere internet kullanım alışkanları soruldu. Anket sonuçlarının analizi sonrasında ise kablosuz internet kullananlarda, kablolu internet kullananlara göre sperm hareketliliğinin ciddi anlamda azaldığı tespit edildi. Araştırmaya konu olan erkek bireylerde yapılan gözlemlerde wireless kullanımı arttıkça sperm hareketliliğinin yüzde 2 azaldığı gözlendi. Yine aynı araştırmada günlük kablosuz internet kullanımı arttıkça, sperm hareketlerinin ve kalitesinin daha da azaldığı izlendi.

 

Dr. Yıldırım elektromanyetik dalgaların sperm üzerine olan olumsuz etkilerini daha önce deneysel olarak gösterdiklerini ancak bu araştırma ile gerçek hayata olan olumsuz yansımalarını da tespit ettiklerini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Yıldırım kablosuz ağların bu zararlarından korunma adına şu önerilerde bulundu: “Öncelikle cihaz testislere yakın olmamalı. İhtiyaç olmayan durumlarda cihazın wireless özelliği kapalı tutulmalı. Ve tabi ki ikan imkan varsa kablolu internet kullanılmalı.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X