Kabotaj bayramında yağlı direk yarışması heyecanı

Kabotaj Bayramı Mudanya’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Heyecanla izlenen yağlı direk yarışmasında birinci engelli Şaban Barış oldu.

Kabotaj bayramında yağlı direk yarışması heyecanı

Bu yıl 91’incisi gerçekleşen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Mudanya’da düzenlenen etkinlik ve yarışmalar ile coşku içinde kutlandı. Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan bayram kutlamalarına Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Mudanya Belediye Başkan Vekili Servet Usta, Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Binbaşı Alpaslan Baysal, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Samet Ali Kılıçoğlu, Liman Başkanı Yakup Koca ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.  

İskele Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından etkinlikler Mudanya Belediye binası önünde devam etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve deniz şehitleri için protokol üyeleri denize çelenk bırakırken, düzenlenen yarışmalar büyük heyecan yarattı. Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma ve DEGAK ekiplerinin güvenlik önlemleri altında gerçekleşen etkinliklerde 73 yaşındaki Emin Sezgin, çifte kayalar mevkiinden tören alanına yaklaşık 3 km’lik bireysel yüzme etkinliği gerçekleştirdi. 

YAĞLI DİREK ŞAMPİYONU DEĞİŞTİ

Erkekler ve kadınlar olmak üzere iki kategoride gerçekleşen 200 metre yüzme yarışlarının ardından Kabotaj Bayramıyla özdeşleşen yağlı direk yarışması yapıldı. Son 16 yıldır yağlı direkten bayrağı kapan Ferdi Tabak bu yıl bayrağı sol eli olmayan Şaban Barış’a kaptırdı. Büyük bir başarı göstererek yağlı direk ucundaki bayrağı kapan Barış, engellerin aşılacağını bir kez daha göstermiş oldu.  Erkeklerde düzenlenen yüzme yarışında birinci Bartu Aslan, ikinci Alperen Bizimtuna, üçüncü Rıdvan Özsoy olurken, kadınlarda birinci Ada Bozkurt, ikinci Yağmur Denizhan, üçüncü ise Mucize Ceren oldu. Derece giren yarışmacılar ödüllerini protokol üyelerinin ellerinden aldılar.           

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X