Kabotaj Bayramı’ndan Renkli Görüntüler

Sinop’ta Kabotaj Bayramı dolayısı ile çeşitli etkinlikler düzenlendi. Sinop İskele Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliklere Sinop Valisi Dr. Yase…

Kabotaj Bayramı’ndan Renkli Görüntüler

Sinop’ta Kabotaj Bayramı dolayısı ile çeşitli etkinlikler düzenlendi. Sinop İskele Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliklere Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Garnizon Komutanı J. Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, Liman Başkanı Kazım Alpay, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Kabotaj Bayramı kutlama programı ilk olarak THK’nın paraşüt gösterisi ile başladı, daha sonra su balesi ile devam etti. Ardından suda halat çekme yarışı, yüzme yarışı ve son olarak her yıl geleneksel olarak yapılan ve halkın yoğun ilgisi ile izlenen yağlı direk yarışması gerçekleştirildi. Yarışmada bir direğin ucunda bulunan Türk bayrağını almak için yarışmacılar kıyasıya mücadele etti. Yağlı direk yarışmasında ise geçen senenin birincisi Mustafa Aydoğdu birinciliği elde etti. Yağlı direğin ucundan Türk bayrağını alan Aydoğdu yüzerek protokol için ayrılan bölüme gelerek Türk bayrağını Vali Çetinkaya’ya takdim etti. İlk defa böyle bir etkinliğe katıldığını dile getiren Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya yaptığı konuşmada, “Bildiğiniz gibi ben daha önce hiç deniz kenarında çalışmamıştım. İlk defa deniz kenarında bir yerde çalıştığım için deniz ile ilgili etkinliklerin ilklerini hep Sinop’ta yaşıyorum. Sinop’a geldiğimden beri hemen hemen bütün organizasyonlara katıldım. Çok renkli görüntüler yani, karada yaptıklarımız etkinliklerden çok daha renkli görüntüler yaşanıyor” dedi. Kabotaj Bayramı düzenlenen ödül töreni ile son buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X