Kabotaj coşkusu

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 91. yıl dönümü Mudanya ve Gemlik’te çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kabotaj coşkusu

ÖMER BİLİK – CEMAL KIRGIZ

 

Mudanya İskele Meydanı’nda Atatürk Anıtı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam önemini anlatan Mudanya Liman Başkanı Yakup Koca, denizlerin, ülkelerin güvenliği ve refahı için vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Tören Mudanya Kaymakamlığı önünde devam ederken, ayrıca deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakıldı. 

Etkinlikler çerçevesinde düzenlenen 200 metre erkekler yüzmede Bartu Aslan, 200 metre bayanlarda Ada Bozkurt birinciliği elde etti. Günün son yarışı yağlı direkten bayrak kapmayı da Şaban Danış kazandı. Program sonunda dereceye girenlere madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Gemlik’teki program çerçevesinde de deniz şehitleri için denize çelenk bırakıldı, Kumla iskelesinde düzenlenen deniz sporları etkinliği yoğun ilgi gördü. Günün anlam ve öneminin anlatıldığı program çerçevesinde Kumla iskelesinde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X