Kaçak acentelere dikkat!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Engin Şahin, kaçak tur düzenleyen acenteler konusunda uyarılarda bulundu.

Kaçak acentelere dikkat!

Şahin, yaptığı açıklamada, özellikle kongre turizmi hizmetini Ankara’da daha çok kamu kurumlarının satın aldığını söyledi. Bazı idarelerin seyahat acentesi belgesi şartı aramadan ihaleyi verdiklerini belirten Şahin, ”Bu, yasaya uygun değil. 1618 sayılı yasaya göre bir işin içinde konaklama, transfer, yeme-içme ve rehberlik gibi hizmetlerden iki tanesi varsa o, bir seyahat acenteciliği münhasır faaliyetidir ve sadece seyahat acentesi belgesi olan firmalar yapabilir” dedi. 

Anılan idareleri bu konuda uyardıklarını ifade eden Şahin, bu anlamda TÜRSAB’a bağlı acentelerle iş yapmanın önemini vurguladı. 

Kaçak acentelerin sektörün önemli sorunlarından olduğuna dikkat çeken Şahin, özellikle Ankara’dan günübirlik turlar için mevsimine göre günde 20-40 arasında otobüsün hareket ettiğini söyledi. Söz konusu turların seyahat acentesi yetkinliği olmayan kişiler tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Şahin, kaçak turlarla seyahat edenlerin zorunlu seyahat sigortası gibi güvencelerden yararlanamadıklarına işaret etti. 

RİSKİ GÖZARDI EDİLEMEZ

Sigortanın, transfer ya da konaklama ücretlerinin ödenememesi durumunda ilgili taraflara paranın ödenebilmesine imkan tanıdığını ifade eden Şahin, kaçak turlarda araç ve otellerle ilgili belge de aranmadığını dile getirdi. Engin Şahin, ”Taşınan insanların hepsi birer can. Ayrıca kaçak turlar devlet açısından da vergi ve iş hacmi kaybına neden oluyor. Güvenlik noktasında kaçak turun riski göz ardı edilemeyecek kadar büyük” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X