Kaçak fırınlar yandı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 46. Meslek Komitesi üyeleri, insan sağlığına zarar veren kaçak fırın ve ruhsatsız işyerlerinin kapatılması için kamuoyu oluşturuyor.

Kaçak fırınlar yandı!

BTSO’nun kente değer katan projelerinin odak noktasını oluşturan meslek komiteleri, sektörlerin geleceğine yön veren çalışmalarına devam ediyor. Oda çatısı altında faaliyet gösteren komiteler, mesleklerindeki beklentilerine yönelik, yerel ve merkezi idarecileri ziyaret ederek, taleplerini dile getiriyor. Bursa’da gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların yer aldığı 46. Meslek Komitesi üyeleri, kentteki kaçak imalathanelerin önüne geçilmesi için örnek bir çalışma başlattı. Komite, ‘merdiven altı’ diye tabir edilen kaçak fırınların kapatılması için Kestel, Gürsu ve Nilüfer Belediyelerini ziyaret etti.

KARARLARININ TAKİPÇİSİYİZ”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, gıda güvenliğinin insan sağlığı için önemli bir unsur olduğunu belirterek, “46. Meslek Komitemizin kaçak imalathane, ruhsatsız işyerleri ve seyyar satıcılar konusundaki duyarlılığının farkındayız. Bu konuda komitelerimizin aldığı kararların her zaman takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi. Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, kaçak yollarla çalışan fırınlara ve seyyar satıcılara yönelik denetimlerinin aralıksız olarak devam edeceğini söyledi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, halkın sağlığını tehdit eden işyerlerine göz açtırmayacaklarını kaydetti. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ise yerel yöneticiler olarak kaçak işyerlerine karşı kent dinamiklerinin ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

BTSO Meclis Üyesi Talip Andiç, “Şehrimizde maalesef çok sayıda üretim izni olmayan fırın ve unlu mamul üreten işyeri bulunuyor” derken; 46. Meslek Komite Başkanı İbrahim Koca ise kaçak imalathanelerin kapatılması için çalışmalarını süreceğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X