Kaçak sigaranın faturası 30 milyar

Kaçak sigara ve yasa dışı tütün ticareti, ülke genelinde yasal sigara satış ve dağıtımında çalışan küçük esnafı, distribütörü ve toptancıyı büyük maddi kayba uğratırken, devletin vergi gelirlerinin de düşmesine neden oluyor.

Kaçak sigaranın faturası 30 milyar

Bursa Bakkallar Odası Başkanı Muhammed Nuri Örs, Bursa’da da yasa dışı tütün mamulü satış noktası sayısında, son 4 yılda yaklaşık yüzde 50 oranında artış olduğunu belirterek, esnafın, yaptırımların uygulanması ve bu haksız ve yasa dışı ticaretin önüne geçilmesi için devletin desteğini beklediğini söyledi. Örs, “Yasa dışı açık tütün mamulü satan nokta sayısının neredeyse yüzde 50 oranında arttığı Bursa’da, vergilendirilemeyen yasa dışı tütün ürünleri, ruhsatsız satış noktalarında denetimsiz bir şekilde tüketiciyle buluşurken, yasalara uygun şekilde faaliyetlerini yürüten ve vergisini veren esnafın da gelir kaybına neden oluyor. Bursa’mız, dünya çapında meşhur kestane şekeri, İnegöl köftesi, cantık ve diğer sayısız dünya çapındaki lezzetleri ile anılsın, yasa dışı kaçak tütün ile değil” dedi.

“TİCARET AÇISINDAN DA RİSK”…

Devletin 28 milyar TL’nin üzerinde vergi kaybına uğramasına neden olan yasa dışı tütün ticareti,

esnafın ticareti açısından da risk oluşturduğunun altını çizen Örs, “Kaçakçılık, denetimsiz imalat ve satış gibi her türlü kanunsuz ticaretinin önlenmesinde yasal düzenlemeler büyük önem taşıyor. Hemen hemen her gün operasyon ve yakalamaların devam etmesine rağmen ülke çapında hala çok yüksek seyreden yasa dışı ticaret hacmi, ek önlemlerin gerekliliğine işaret ediyor. Vergisiz ürün satışları için hayata geçirilen tüm cezalara rağmen ülke genelinde bu ürünlerin ticaretini yapan nokta sayısı 20 bini aşıyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X