Kaçan balık büyük oldu!

2010’da 3,5 milyon Euro bonservis bedeli çok görülüp transfer edilmeyen Bony Wilfred tam 30 milyon Sterlin’e (105 milyon TL) Manchester City’e gitti.

Kaçan balık büyük oldu!

Bursaspor için kaçan balık büyük oldu… 2010 ara transfer döneminde yeşil beyazlı kulübün transfer etmek için büyük uğraş verdiği Fildişi sahilli forvet Bony Wilfred, dün İngilizlerin dev kulubü Manchester City’e transfer oldu. City’in 26 yaşındaki golcü için 30 milyon Sterlin bonservis bedeli ödeyeceği açıklandı. Sparta Prag’da oynarken o dönem Ertuğrul Sağlam’ın ısrarla istediği Bony Wilfred için 3 milyon 500 bin Euro bonservis istenmiş ancak yeşil beyazlı yönetim rakamı çok bulmuştu.

230 MAÇ 127 GOL

Yaşanan o gelişmenin ardından daha ucuz maliyetli golcülere yönelen yeşil beyazlılar, Glasgow Rangers’dan Kenny Miller’ı renklerine bağlamıştı. Miller, yeşil beyazlı forma ile başarılı bir yarım sezon geçirdikten sonra ailevi problemlerini gerekçe göstererek ayrılmak istemiş ve bağlarını koparmıştı. Timsah, İskoç golcünün ardından ise Teteh Bangura’yı transfer etmişti. Sparta Prag’dan önce Hollanda ekibi Vitesse’ye transfer olan ve en son İngiltere’de Swansea City forması giyen Bony Wilfred, Afrika Kupası’ndan döndükten sonra yeni takımına katılacak. Bony, kariyerinde çıktığı 230 lig karşılaşmasında 127 gol attı. 26 yaşındaki golcü Swansea City’e de 12 milyon Euro’ya transfer olmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X