Kaçan kadın terörist aranıyor

Fransız polisi, Paris saldırılarındaki dördüncü şüpheliyi, 26 yaşındaki Hayat Boumeddiene’i arıyor. Şahsın ‘silahlı ve tehlikeli’ olabileceği belirtildi.

Kaçan kadın terörist aranıyor

Fransız polisi, toplam 17 kişinin öldüğü saldırıları gerçekleştiren kişilerle birlikte hareket etmiş olabilecek diğer şüphelileri arıyor.

Başlıca zanlılardan biri Paris’te Cuma günü süpermarketteki rehine operasyonunda vurulan Amedy Coulibaly’nin kız arkadaşı Hayat Boumeddiene. Boumeddiene’nin Perşembe günü bir kadın polis memurunun vurulduğu olayda, Coulibaly ile birlikte olduğu öne sürülüyor. Polis yetkilileri Boumeddiene’nin ‘silahlı ve tehlikeli’ olduğunu söylüyor.

YAYLI TÜFEKLE POZ

Başsavcısı François Molins, güvenlik güçlerinin öncelikle Hayat Boumeddiene’i bulmaya odaklandığını açıkladı. Le Monde gazetesi, Coulibaly ve Boumeddiene’in 2010’da çekilmiş bazı fotoğraflarını yayımladı. Bu fotoğraflardan birinde burka giyen 26 yaşındaki Boumeddiene bir yaylı tüfekle poz veriyor. Yaylı tüfek Fransa’da yasak. Fransız savcı saldırlarla bağlantılı olarak 16 kişinin sorgu için gözaltına alındığını açıkladı. Bu kişiler arasında Kouachi kardeşlerden birinin karısı ve diğer aile üyeleri de var.

TEHLİKE GEÇMEDİ 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande dün sabah Elysee Sarayı’nda bakanlarla bir araya geldi. Toplantı sonrası basına bir açıklama yapan Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve tehlikenin henüz geçmediğini belirterek ‘Terör alarm sistemimizi en yüksek seviyede tutmaya devam ediyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X