Kaçar dünya şampiyonu

Bursalı veteran atletimiz Dr. Murat Kaçar, 70 yaş grubunda 60 metre engellide birinci olarak Güney Kore’de İstiklal Marşımızı dinletti.

Kaçar dünya şampiyonu

Güney Kore’nin Daegu kentinde yapılan 7. Dünya Masterler Salon Atletizm Şampiyonası’nda Nilüfer Belediyespor’un Bursalı veteran atleti Dr.Murat Kaçar birincilik kürsüsüne çıktı. 70 yaş grubunda 60 metre engellide yarışan Dr. Kaçar, ezeli rakibi Slovak Beliansky’i geçerek 10.45’lik derecesiyle Dünya Şampiyonu oldu. Beliansky ise 10.46 ile ikinciliği elde ederken, Estonyalı veteran atlet de 11.28 ile üçüncülüğün sahibi oldu.

BÜYÜK GURUR KAYNAĞI

Sayısız Avrupa şampiyonluklarından sonra, Dünya Şampiyonluğuna da imza atarak İstiklâl Marşı’mızı binlerce kilometre öteden yankılatmanın sevincini yaşayan Dr. Murat Kaçar, “Yaklaşık 35 yıldır koşuyorum ve şampiyonalara katılıyorum. Şimdiye dek sayısız Avrupa şampiyonluğumun yanı sıra dünya ikinciliğiyle yetiniyordum. Ama bu kez ezeli rakibim Slovak Beliansky’yi göğüs farkıyla yendim ve Dünya Şampiyonu oldum. İstiklâl Marşı’nı Güney Kore halkına dinletmiş olmaktan büyük gurur duydum” sözleriyle duygularını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X