Kaçırılan iş adamını jandarma kurtardı

Karacabey`de, CHP eski ilçe başkanlarından İlyas Çelebi`yi silah zoruyla kaçırdıktan sonra tehditle kendisinden gübre borcu için `Alacağı yoktur` diye yazı alan baba oğul ile birlikte üç kişi tutuklandı.

Kaçırılan iş adamını jandarma kurtardı
AYDIN FİDAN
 
Karacabey’de 1988-92 yılları arasında CHP İlçe Başkanlığı görevinde bulunan ve gübre ticareti yapan işadamı İlyas Çelebi (78), önceki sabah evinden ayrıldıktan sonra sattığı gübrelerin bedeli olan 300 bin lirayı ödemediği için hakkında icra işlemi başlattığı çiftçi Y.Ç., oğlu M.Ç. ve N.B. tarafından zorla otomobile bindirildikten sonra Dağkatı Köyü’nde kullanılmayan bir eve götürüldü.
 
Şüpheliler iddiaya göre ölümle tehdit ettikleri Çelebi’den, borçlarına karşılık kendilerinden alacağı olmadığına dair yazı aldı. İlyas Çelebi, borcun silinmesi için oğlunu aramak istediğini söyledi. Babasının çelişkili sözlerinden şüphelenen oğlu jandarmaya haber verdi. Jandarma, Çelebi’nin cep telefonu sinyallerinden adresine ulaşırken düzenlediği operasyonda Y.Ç (56)., oğlu M.Ç. (24) ve akrabası N.B. (54) yakalandı. Mahkemeye çıkartılan 3 kişi tutuklandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X