Kader maçımızda 11’ler belli oldu

A Milli Futbol Takımımız, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu 3. ve son maçında bu akşam Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek. Ay-yıldızlıların gruptan çıkması için birçok ihtimalin gerçekleşmesi gerekiyor.

Kader maçımızda 11’ler belli oldu

EURO 2016’daki Hırvatistan (1-0) ve İspanya (3-0) maçlarından yenilgiyle ayrılarak puansız grubun son sırasında kalan ay-yıldızlı ekip, gruptaki son maçında Çek Cumhuriyeti ile mücadele edecek. Milliler, rakibini yenerek diğer gruplarda yapılan maçların sonuçlarına göre en iyi 4 grup üçüncüsünden biri olarak, üst tura yükselmeyi hedefliyor.

 

Lens şehrindeki Bollaert-Delelis Stadı’nda oynanacak maç TSİ 22.00’de başlayacak.

 

İLK 11’LER

Türkiye:Valkan, İsmail Köybaşı, Hakan, Mehmet Topal, Gökhan Gönül, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Volkan Şen, Emre Mor, Arda Turan, Burak Yılmaz

Çek Cumhuriyeti: Cech, Kaderabek, Hubník, Sivok, Pudil, Pavelka, Plasil, Krejcí, Darida, Dockal, Necid.

 

İSKOÇ HAKEM YÖNETECEK

Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçını İskoçya Futbol Federasyonundan hakem William Collum yönetecek.

 

Collum’un yardımcılıklarını vatandaşı Damien MacGraith ve İrlandalı Francis Connor yapacak. İskoçya’dan Bobby Madden ve John Beaton’un ilave yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi Rusya Futbol Federasyonundan Sergei Lapochkin olacak.

 

Collum, turnuvada daha önce A Grubu’nda Fransa’nın Arnavutluk’u 2-0 yendiği maçta düdük çalmıştı.

 

TERİM’DEN ROTASYON 

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçına farklı bir ilk 11 ile çıktı.

 

Hırvatistan ile yapılan ve 1-0 kaybedilen karşılaşmanın ilk 11’inde tek değişiklik yaparak A Milli Takım’ı İspanya karşısına çıkaran deneyimli teknik adam, bu müsabakadan da alınan 3-0’lık yenilginin ardından ilk 11’de değişikliğe gitti. Oğuzhan, Caner ve Hakan Çalhanoğlu’nun yedek soyunduran Terim, bunların yerine İsmail Köybaşı, Volkan Şen ve Emre Mor’a ilk 11’de şans verdi.

 

GRUPTAN ÇIKMA HESAPLARI KARIŞIK

A Milli Takım’ın en iyi 4 grup üçüncüsünden biri olarak gruptan çıkması için birçok ihtimalin gerçekleşmesi gerekiyor.

 

Milliler, sahadan galibiyetle ayrılamaması durumunda turnuvaya veda edecek. A Milli Takım’ın Çek Cumhuriyeti’ni yenmesi halinde, devreye diğer gruplarda alınan skorlar girecek.

 

Bu durumda, A Grubu’nda takımlar tüm maçlarını yaparken, A Milli Takım 3. sıradaki Arnavutluk’u geçebilmek için 2 farklı galibiyete ihtiyaç duyuyor.

 

Diğer gruplardaki sonuçlar, oynanacak son maçlardan sonra ortaya çıkacak.

 

ÇEK CUMHURİYETİ DE KAZANMAK İSTİYOR

Grupta ilk iki maçta 1 puanı bulunan Çek Cumhuriyeti de karşılaşmadan galip ayrılarak, üst tura yükselmeyi hedefliyor.

 

İlk maçında İspanya’ya 1-0 kaybeden Çekler, ikinci karşılaşmasında Hırvatistan karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen skoru 2-2’ye getirerek sahadan bir puanla ayrıldı.

 

Çekler, Türkiye’yi iki farklı yener, İspanya’da Hırvatistan’ı mağlup ederse Çek Cumhuriyeti averaj hesabına bakmadan grubu 2. tamamlayarak adını üst tura yazdıracak.

 

Grubun diğer maçında ise Hırvatistan ile İspanya TSİ 22.00’de karşılaşacak.

 

ÇEK CUMHURİYETİ’NDE TANIDIK İSİMLER

Çek Cumhuriyeti’nin kadrosunda geride kalan sezonda Türkiye’de forma giyen 4 isim bulunuyor.

 

Bursaspor’da forma giyen Tomas Sivok ve Tomas Necid ile Kasımpaşa’da oynayan David Pavelka, bu akşam görev almaları halinde Türkiye’ye karşı mücadele edecek. Geride kalan sezonu Fenerbahçe’de tamamlayan ve Sparta Prag’a transfer olan Michal Kadlec de Türkiye karşısında görev bekleyecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X