Kadıköy’de Timsah şov!

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçında Bursaspor Fenerbahçe’yi 3-0 yenerek finale çıkarak Galatasaray’ın rakibi oldu.

Kadıköy’de Timsah şov!

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Fenerbahçe’yi deplasmanda 3-0 yenen Bursaspor, kupada tarihinde 6’ncı kez finale yükseldi.

Yarı final turunun ilk maçını kendi sahasında 2-1 kaybeden yeşil-beyazlı ekip, Kadıköy’deki rövanşı 3 golle geçerek adını iki sezon sonra yeniden finale yazdırdı.

Kupada ilk finalini 1970-1971’de Eskişehirspor’a karşı oynayan, 1973-1974 sezonunda Fenerbahçe ile karşılaşan Bursaspor, 1985-1986’daki finalde Altay karşısında kupayı ilk kez müzesine götürdü.

1991-1992 sezonunda kupada Trabzonspor ile karşılaşan Bursaspor, son finalini 2011-2012 sezonunda Fenerbahçe karşısında oynamıştı.

Türkiye Kupası tarihinde Galatasaray ile Bursaspor ilk kez finalde eşleştiler.

Yeşil-beyazlı ekip Galatasaray ile oynayacağı finale 3 Haziran Çarşamba günü ev sahipliği yapacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

1′ Maça Bülent Yıldırım’ın düdüğü ile Fenerbahçe başladı.

2′ Hızlı gelişen Bursaspor atağında Ozan Tufan’ın sağ çaprazdan ceza alanına koşu yapan Volkan’a uzun pasında top çok hızlı gitti ve oyun alanını terk etti.

3′ Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanattan ceza alanına koşu yapan Emenike’ye atılan pasta Emenikei nce Şamil’den sıyrılıp ceza alanına girdi ama içeriye çevirdiği topu savunma karşıladı. Atağın devamında Alper’in ceza alanı dışı sol çaprazından sağ üst köşeye etkili vuruşunda Harun son anda topu kornere çeldi.

4′ Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Meireles’in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Atağın devamında Meireles, bir orta daha yaptı ama bu kez de Emenike’nin kafa vuruşundan sonuç çıkmadı.

8′ Fenerbahçe karşı atağında rakip ceza alanı yakınlarında sağ kanatta topla buluşan Gökhan’ın orta şut karışımı vuruşunda top kaleci Harun’da kaldı.

 

10′ Yeşil beyazlılar, rakip yarı alanın ortalarından sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Josue’nin kale sahasına ortasında kaleci Mert topun sahibi oldu.

11′ Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Alper, rakip yarı alanın ortalalarında taç çizgisi yakınlarında Şener’den sıyrılmak isterken ayağına aldığı darbeyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Şener Özbayraklı, maçın ilk sarı kartını gördü.

14′ Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde topla buluşan Mehmet Topal, topu Belluschi’den kurtarmak isterken bileğine aldığı darbeyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

17’Sarı lacivertliler sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Meireles’in ceza alanına ortasında kafalardan seken topu savunma uzaklaştırdı.

18’Gelişen Fenerbahçe atağında orta alanda topla buluşan Selçuk, sağ kanattan bindirme yapan Gökhan’a uzun bir pas attı ama Gökhan topu yakalayamadı.

19′ İki takım oyuncuları da çok fazla top kaybı yapmaya başladı.

21’Yarı final ilk maçını deplasmanda 2-1 kazanan Fenerbahçe, her türlü beraberlik ve galibiyet durumunda adını finale yazdıracak. Bursaspor’un şu anda turu geçmesi için gol yemeden 2 gol atması gerekiyor.

22’İki takım henüz birbirine üstünlük kurabilmiş değil. Topla oynama oranlarında da %50 – %50 eşitlik söz konusu.

25’Gelişen Bursaspor atağında ceza alanı dışında topla buluşan Bakambu’nun kaleye vuruşunda savunmadan seken top kornere gitti.

26’Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Josue’nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

27’Bu kez sol kanattan gelişen Bursaspor atağında Aziz Behich’in ceza alanına etkili ortasında hem Fernandao hem de Bakambu topa yükselmelerine rağmen dokunamadılar ve top auta gitti.

29’Sağ kanattan gelişen Fenerbahöe atağında Emenike, Şamil’den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

30’Tüm duran toplarda olduğu gibi bu duran topu da Meireles kullandı. Ceza alanına yapılan ortada kafalardan seken top sonrasında Bekir için ofsayt bayrağı kalktı.

33′ GOOLLL Bursaspor Volkan Şen’in golüyle Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti.

33′ Güzel paslaşmalar sonucu rakip ceza alanı ön bölümüne kadar giden Bursaspor’da Belluschi’nin ara pasında ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Volkan, önce Bekir’den sıyrıldı ve ardından ayak içi vuruşuyla topu uzak köşeden ağlara gönderdi.

38′ Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından atak yönü sağ kanada çevrildi. Topla buluşan Josue, Kadlec’in sert darbesiyle yerde kaldı ve Kadlec, sarı kart gördü.

40′ Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Josue’nin ceza alanı ön bölümündeki Belluschi’ye pasında Belluschi’nin kaleye şutunda top kaleci Mert’te kaldı.

42’Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Emenike, kendisine atılan uzun topta Serdar Aziz’den sıyrıldı ama ardından Şamil’den de sıyrılmak isterken faul yaptı ve sarı kart gördü.

43’Fenerbahçe yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Bakambu, Bekir’e faul yaptı.

45′ Hakem ilk yarıyı bitiren düdüğünü çaldı.

İKİNCİ YARI

45′ Bülent yıldırım’ın düdüğü ile Bursapsor 2. yarıya başladı.

47′ Bursaspor, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Josue’nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

49’Bu arada Fenerbahçe’de Mehmet Topal, bir sakatlık geçirdi ve oyun alanı içinde tedavisi yapıldıktan sonra oyun alanının dışına gitti. Mehmet Topal oyuna devam edebilecek.

50’Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Şener’in ceza alanına ortasında Kadlec topu uzaklaştırmayı başardı.

55′ Sol kanattan gelişen Bursaspor atağında Şamil, ceza alanına koşu yapan Bakambu’ya yüksek bir top attı ama Bakambu topu oyun alanında tutamadı.

56′ Bursasporlu oyuncular rakip yarı alana yerleşmiş durumda…

57′ Etkili gelişen Bursaspor atağında Aziz Behich’in ceza alanı sol çaprazındaki Bakambu’ya pasını attı. Bakambu’nun kaleye aşırtma vuruşunda top kaleci Mert’te kaldı.

58′ Sarı lacivertli takımda birazdan oyuncu değişikliği yapılacak.

60′ Sarı lacivertlilerde Selçuk Şahin oyundan çıkarken Mehmet Topuz oyuna girdi.

61′ Gelişen Bursaspor atağında Ozan Tufan’ın sol kanattan ceza alanına ortasında kaleci Mert yükselip topun sahibi oldu.

68’Sol kanattan gelişen Bursaspor atağında Aziz Behich, ceza alanına kadar gitti ama içeriye çevirmek istediği top savunmadan sekip kornere gitti.

69’Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Josue’nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

70’Şükrü Saracoğlu Stadı’nda artık son 20 dakika. Bu skorla Fenerbahçe, adını finale yazdıracak. Bursaspor’un finale çıkabilmesi için gol yemeden bir gol atması gerekiyor.

75′ GGOOOLLL Fernandao Bursaspor’u 2-0 öne geçiren golü kaydetti

78′ Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Fernandao, Kadlec’ten taç çizgisi kenarında sıyrıldı ama Kadlec, rakibini formasından çekerek faul yapınca önce ikinci sarı kart ve ardından kırmızı kartı görerek oyun dışında kaldı.

82′ Bursaspor’un 2. golü ve Kadlec’in kırmızı kartının ardından Fenerbahçeli oyuncular bu dakikalarda oyundan iyice düşmüş durumda.

84′ GOOOLL Şamil Çinaz’ın golüyle fark 3 oldu. Kullanılan serbest vuruşta Josue’nin ceza alanına ortasında savunma arkasına iyi sarkan Şamil’in yakın mesafeden kafa vuruşunda top ağlarla buluştu.

89’Bursaspor’da oyuncu değişikliği. Josue’nin yerine Emre Taşdemir oyunda.

90’Mücadelenin sonuna 4 dakika ilave edildi.

90′ Bursaspor Fenerbahçe’yi 3-0 yenerek finale adını yazdırdı.

 

İŞTE İLK 11’LER

 

BURSASPOR

Yeşil beyazlılar mücadeleye; Harun, Şener, Şamil, Serdar Aziz, Aziz Behich, Ozan Tufan, Belluschi, Volkan, Bakambu, Josue ve Fernandao

FENERBAHÇE

Mert, Gökhan, Bekir, Alves, Kadlec, Mehmet Topal, Selçuk, Meireles, Alper, Kuyt ve Emenike

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X