Kadın çiftçilere belge

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan protokol gereği, İnegöl’de düzenlenen Kadın Çiftçi Eğitimleri’ni tamamlayan 25 kadın çiftçiye sertifikaları verildi.

Kadın çiftçilere belge

SADULLAH ORGAN

 

Meyve üretimi ve kestanesiyle ünlü Sarıpınar Mahallesi’nde 25 kadın çiftçiye üç gün süreyle tarımsal konular, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri ve sosyal güvenlik konularında eğitimler verildi. erek, farkındalık yaratmak ve kurumlar arası işbirliğini geliştirmek amacıyla yapılan eğitimleri başarı ile tamamlayan 25 kadın çiftçiye düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Törene katılan Kaymakam Ali Akça, “Kadın-erkek üretime katkıda bulunduğunda, o ülke daha hızlı bir şekilde ileriye gider” derken, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru ise eğitimlere meyvecilik ve hayvancılıkla uğraşan mahallelerde devam edeceklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X