Kadın çiftçilere eğitim desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve SGK İl Müdürlüğü’nün Yenişehir’de ortaklaşa düzenlediği Kırsalda Kadın Çiftçi Eğitimi’ne katılan toplam 86 kadın çiftçiye sertifikaları verildi. Köprühisar Mahallesi’nden 5

Kadın çiftçilere eğitim desteği

GÜRHAN ADANA

Köprühisar’daki sertifika töreninde konuşan Kaymakam Suat Seyitoğlu, nüfusun yüzde 50’sini oluşturan kadınların ülkenin kalkınmasında önemli roller üstlendiğini belirtti. Kadınların toplumsal ve ekonomik kalkınmaya desteklerinin yadsınamayacağını anlatan Seyitoğlu, ‘Kadınlar hem sosyal hayatın içinde hem hizmet ve tarım sektörlerinde çalışıyorlar. Kadın çiftçilerimiz üretiyor, ülkemizin kalkınmasında önemli roller üstleniyorlar. Kadınlar eğitimle daha verimli olacaklardır’ dedi.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Belediye Başkanı Süleyman Çelik de teknolojik gelişmelerin beden gücüne gereksinimi azaltsa da kadın çiftçilerin gayretli çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Çelik, ‘Hem ülke ekonomisine hem de kendi aile bütçelerine önemli katkılar sağlıyorlar. Kurs alarak bilgileri artıran çiftçi kadınlarımızı kutluyorum’ diye konuştu.

Kursiyerler toplumsal cinsiyet eşitliği, tarım sigortası, ekmek israfı, iyotlu tuz kullanımı, dengeli beslenme, kefir, peynir ve tereyağı yapımı, hayvan barınakları hijyeni, güvenli gıda üretimi, toprak analizi ve bitki besleme, organik gübre yapımı, organik tarımcılık, iyi tarım uygulamaları, tohum ekimi, aşılama, meyve ve sebze yetiştiriciliği, fide yetiştiriciliği, sebze hastalıkları ve zararları, buzağı bakımı ve beslenmesi, hayvan yetiştiriciliği, hayvan bakımı ve beslenmesi konularında eğitim aldılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X