Kadın çiftçiye eğitim

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Ziraat Odaları Bursa İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığı işbirliği ile

Kadın çiftçiye eğitim

Program çerçevesinde kadın çiftçilerin sağlık, eğitim, tarımsal üretim ve pazarlamadaki fonksiyonu, doğal kaynakların korunarak kullanılması ve yönetimi, kırsal alanda kadının istihdamı ve örgütlenmesinin yanında, tarımda çalışan kadının sosyal güvenliği ile ilgili eğitimler düzenlenerek sorunlara çözüm getirilmesi amaçlanıyor.

06-10 Şubat tarihleri arasında Mustafakemalpaşa’nın Paşalar köyünde 36 kadın katılımcıya eğitim verildi. Eğitim sonunda sertifika töreni düzenlendi. Ekim ayında başlayan program çerçevesinde 11 ilçe 15 köyde 436 kadın katılımcıya katılım belgelerinin teslim edildiği ve kırsalda yaşayan toplam bin kadının bilgilendirilmesinin planlandığı belirtildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X