Kadın çiftçiye eğitim

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında yaklaşık üç yıl önce imzalanan protokol çerçevesinde Kestel Aksu Köyü Kadınlar Derneği ile kadın çiftçi eğitimi gerçekleştirildi.

Kadın çiftçiye eğitim

OSMAN GÜNEŞ

Eğitimler ile toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri, sosyal güvenlik gibi konularda farkındalık yaratılması amaçlanıyor. 

Eğitimin başlamasıyla ilgili törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik, “Toplumsal kalkınmada ekonomik, sosyal, ve kültürel faaliyetlerde başarı elde edebilmek için kadınlarımızın eğitimli bilinçli birer kişi olarak etkin rol almalarını sağlamak şarttır. Kadın çiftçilerimize tarımsal konularda bilgi ve teknik öğretmek, böylece tarımsal üretimin arttırılması, ürünlerin değerlendirilmesi, gıda güvenliği ve toplumsal kalkınmada kadınların daha aktif rol almaları amaçlanmaktadır” dedi.

DESTEK SÖZÜ

Kestel Kaymakamı Ziya Polat, köy kadınları ile kurulan derneklere desteklerin süreceğini söyledi. 

Polat, “Yerel ürün üretim satıp para kazanmalısınız her türlü desteği vereceğiz, araç gereç ve makine alımını sağlayacağız” diye konuşurken, Aksu Köyü Kadınları Dernek Başkanı Aysel Şenman da, üretim yapabilmek için devlet ilgisi beklediklerini söyledi. 

Belediye Başkanı Yener Acar ile birlikte, ziraatte kadının öneminin çok büyük olduğunu dile getiren Kestel Ziraat Oda Başkanı Fevzi Fırtına da kadınlara destek sözü verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X