Kadın çiftçiye eğitim projesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Kırsaldaki Kadın Çiftçilerimizin Eğitim Projesi, Karacabey’in Dağkadı Mahallesi’ndeki etkinlikle başladı.

Kadın çiftçiye eğitim projesi

AYHAN FİDAN

Proje kapsamında çiftçi kadınlara çeşitli konularda eğitimler verilecek. Etkinlikte ayrıca Dağkadı Mahallesi’ndeki kadınların kurduğu Üretici Kadınlar Derneği’nin de açılışı gerçekleştirildi. Programa AK Parti Bursa Milletvekilleri Bennur Karaburun ve Emine Yavuz Gözgeç ile Vali Yardımcısı Ergün Güngör ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Ceylan, kurumumuz tarafından yürütülen ve proje ortakları Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş. ile Ziraat Odaları Bursa İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığı işbirliğinde hazırlanan ‘Kırsaldaki Kadın Çiftçilerimizin Eğitimi Projesi’ kapsamında, 26 hafta boyunca 26 farklı köyde bin kadına eğitim verilmesi hedeflendiğini söyledi. Dağkadı Üreten Kadınlar Derneği Başkanı Aylin Yıldız,’Malesef günümüzde çiftçilik gençlerimiz tarafından tasvip edilmemektedir. Bu nedenle sürekli köyden kente göç yaşanmaktadır. Köyümüzde diğer köylerde olduğu gibi genç sayısı çok azaldı. Bizler derneğimizi gençlerimize, kadınlarımıza umut olması amacıyla kurduk. Bizler sizlerin de desteğiyle köyümüz için çalışmaya hazırız” diye konuştu.

EĞİTİM FAALİYETLERİ

Bursa’da 340 bin dekarlık alanda tarım yapıldığını belirten Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör de, “Çok çalışkan çok değerli kadın üreticileri, kadın çiftçilerimiz var. Çiftçi eğitim faaliyetlerinde amacımız, hijyen konusunda, aile yapısının korunması hakkında, aile içi şiddet, sosyal güvenlik gibi hepsi birbirinden önemli konularda eğitim vereceğiz. Amaç, kadınların ekonomik ve sosyal hayatta yer alabilmeleri. Kadınlarımız ne kadar güçlü olursa, toplumumuz da o kadar güçlü olacaktır” ifadelerini kullandı.

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ise, kadınların ürettiklerini satmada sıkıntılarına çözüm bulunduğu belirterek, kadınlara destek olacaklarını ifade etti. AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de, kadının başladığı bir işte mutlaka başarılı olduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X